Club en G. Beerschot zoeken aansluiting bij top

Anthony Van der Planken
Club en G. Beerschot zoeken aansluiting bij top
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste wedstrijd van de tweede speeldag is er zonder twijfel eentje om naar uit te kijken. Germinal Beerschot en Club Brugge strijden op het Kiel om mee aan kop van de competitie te komen. Eén van beide teams verliest straks sowieso zijn eerste punten.

Maar Germinal Beerschot – Club Brugge is meer dan dat. Het is ook de terugkeer van François Sterchele naar het Kiel. Sterchele speelde vorig seizoen de pannen van het dak in Antwerpen, werd er zelfs topscorer. Hij scoorde toen zelfs tweee keer tegen Club Brugge.

Club Brugge kreeg toen trouwens een 4-0 nederlaag om de oren, het dieptepunt in een seizoen vol drama en frustratie. Sterchele en Cavens speelden met de Brugse verdediging, bestaande uit Maertens en Clement. Sportleider Devroe haalde deze zomer met Alcaraz en Kucera twee nieuwe verdedigers binnen, maar door kwaaltjes en blessures zijn het vandaag toch Maertens en Clement die de Kielse aanvallers zullen moeten afstoppen.

Germinal Beerschot wordt alleszins het eerste grote examen voor het vernieuwde Club Brugge. Jacky Mathijssen, die Club van zijn kwalijke uitreputatie wil aflossen, noemt het alvast één van de moeilijkste uitwedstrijden van het jaar, moeilijker dan een bezoek aan Genk of Standard. Benieuwd of hij daarin gelijk krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties