PSV eist excuses van de NOS

Mathias Dumarey
| 0 reacties
PSV eist excuses van de NOS
Foto: © SC

De Nederlandse landskampioen PSV Eindhoven eist bij monde van algemeen directeur Jan Reker schriftelijke excuses van de NOS na het slot van het voetbalprogramma Studio Voetbal. Daarin werd een fragment in scène gezet waarin Kenneth Perez in een negatief daglicht wordt geplaatst.
 
De montage begon in de Amsterdam ArenA waar Kenneth Perez werd uitgewuifd door  Martin Van Geel, de technisch directeur van Ajax, voor aanvang van de Johan Cruijff-Schaal en daarbij kreeg de Deen een klein afscheidsgeschenk. De supporters van Ajax joelden hem echter uit. Vervolgens vertrok een dubbelganger van Perez richting Eindhoven en gooide hij het afscheidsgeschenk op de autosnelweg waarbij het uiteraard in stukken brak.

PSV eist naast de excuses ook een verwijdering van het fragment van het internet en stelt de NOS ook aansprakelijk voor de materiële en immateriële schade die uit dit voorval kunnen voortvloeien.

Hieronder kunt u een fragment lezen van de brief van PSV:
'PSV is van mening dat een landelijk journalistiek instituut als de NOS dit niet kan maken. Niet naar de speler, niet naar PSV, niet naar Ajax, niet naar de supporters van beide clubs en niet naar de kijkers van het programma Studio Voetbal. In het geacteerde fragment ontbreekt immers elke context en de consequenties van deze actie dienen niet onderschat te worden. De speler is al uitgefloten bij zijn afscheid in Amsterdam en zal de komende seizoenen meerdere malen geconfronteerd worden met zijn oude club, waartegen hij géén wrok koestert zoals u in scène zet. Het risico dat supporters verhaal willen halen is aan uw gedachten ontschoten. Kenneth is ook erg verontwaardigd over het voorval.' (Bron: Voetbal International)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties