Engelse topmatchen op Prime Sport

Rita De Meyer
| 0 reacties
Engelse topmatchen op Prime Sport
Foto: © SC

Zaterdag 18 augustus om 15u25 op PRIME SPORT

BUNDESLIGA: BREMEN - BAYERN

In de eerste negentig minuten van deze Bundesliga maakte het ‘nieuwe’ Bayern meteen indruk. Op eigen veld werd promovendus Hansa Rostock weggeblazen met 3-0, het kersverse koningskoppel Miroslav Klose (2) – Luca Toni (1) tekende voor de goals. Bremen slaagde er niet in een 0-2 voorsprong vast te houden op het veld van Bochum, en wil de grote rivaal uit München geen voorsprong van 5 punten laten nemen. Schaaf en co kunnen zich alvast optrekken aan het resultaat van vorig jaar, toen toonde Bremen zich nog met 3-1 te sterk voor Bayern… Bremen – Bayern, met commentaar van Wilfried Mostinckx. Heruitzending om 17u25 en 20u55 op PRIME SPORT2 en om 19u10 en 22u op PRIME SPORT. Zondag om 08u op PRIME SPORT en om 09u op PRIME SPORT2.

Zaterdag 18 augustus om 15u25 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: SCHALKE 04 - DORTMUND

Zowat iedereen riep Bayern voor de start van het seizoen uit tot dé titelfavoriet bij uitstek. En al na de eerste speeldag zijn de concurrenten op achtervolgen aangewezen: Stuttgart, Bremen, Leverkusen, Schalke en Dortmund verloren allen kostbare punten. Dat mogen ze dus op speeldag twee proberen goed te maken, maar helaas voor Schalke en Dortmund staat dan de grote Ruhr-derby op het programma. Het was die derby die Schalke vorig jaar de titel kostte, na een 2-0 nederlaag in Dortmund op de voorlaatste speeldag… Schalke 04 – Dortmund, het commentaar is van Luc van Doorslaer. Heruitzending om 17u25 op PRIME SPORT en om 19u10 op PRIME SPORT2. Zondag om 09u45 op PRIME SPORT en om 10u45 op PRIME SPORT.

Zondag 19 augustus om 14u15 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: MAN. CITY – MAN. UNITED, MATCH VAN DE WEEK

We zijn pas midden augustus, de competities zijn nog maar net herbegonnen, maar toch vliegt PRIME SPORT er al weer stevig in. Met een dubbele Match van de Week dan nog wel! In een eerste luik serveren we de clash om Manchester, tussen City en United, of tussen de ervaren rotten Eriksson en Ferguson… United had het vorig seizoen knap lastig in het City of Manchester Stadium, maar ging toch met de drie punten naar huis. Voor een dergelijk scenario zouden de Red Devils ongetwijfeld opnieuw tekenen, zeker na het onverwachte puntenverlies op de eerste twee speeldagen. Man. City – Man. United, onze eerste Match van de Week, met commentaar van Gui Polspoel. Robin Janssens polst in de studio naar de analyse van Gunter Jacob. Heruitzending om 19u25 op PRIME SPORT2. Maandag om 08u op PRIME SPORT en om 14u30 en 19u45 op PRIME SPORT2.

Zondag 19 augustus om 16u45 op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE: LIVERPOOL – CHELSEA, MATCH VAN DE WEEK (open stadion)

Terwijl Liverpool zich afgelopen zomer geweldig heeft versterkt, hielden de Blues zich relatief rustig op de transfermarkt. Bovendien kampt Mourinho met heel wat blessures. Zo zijn Michael Ballack, John Terry, Wayne Bridge en Claude Makelele - misschien komt ook Michael Essien daar nog bij - buiten strijd. Het lijkt een ongelijke strijd, maar Chelsea is de nederlagen in competitie en Champions League van vorig jaar zeker niet vergeten. Voor Liverpool is dit echter hét moment om de steile ambities kracht bij te zetten… Liverpool – Chelsea, onze tweede Match van de Week, met commentaar van Wim Heidbüchel. Gastheren zijn opnieuw Robin Janssens en Gunter Jacob. Heruitzending om 21u55 op PRIME SPORT2. Maandag om 09u45 op PRIME SPORT en om 16u15 en 22u45 op PRIME SPORT2.

Zondag 19 augustus om 12u28 op PRIME SPORT2

EREDIVISIE: DE GRAAFSCHAP - AJAX

Zowat een hele zomer lang werd Ajax getipt als de nieuwe kampioen in wording. Tot Wesley Sneijder deze week voor 27 miljoen euro naar Real Madrid verkaste… Omdat ook Ryan Babel en Tom de Mul eerder al voor de nodige centen van de hand werden gedaan, beschikt Ten Cate over een stuk minder offensieve slagkracht. Ajax hoopt dat verlies met Rommedahl, Urzaiz, Bakircioglu en Suarez te hebben gecompenseerd, maar of zij even goed op elkaar zijn ingespeeld, valt nog af te wachten. Het commentaar bij De Graafschap – Ajax is van Luc van Doorslaer. Heruitzending om 20u55 op PRIME SPORT. Maandag om 09u15 op PRIME SPORT2 en om 16u15 op PRIME SPORT.

Zondag 19 augustus om 14u25 op PRIME SPORT2

EREDIVISIE: UTRECHT - FEYENOORD

In Rotterdam waren ze zeker: een herhaling van het vorige seizoen zouden ze niet snel meer meemaken. En dus had technisch directeur Peter Bosz een serieus boodschappenlijstje klaar. Resultaat van die missie: Kevin Hofland, Tim de Cler, Roy Makaay en Giovanni van Bronckhorst komen Feyenoord dit seizoen versterken. De Rotterdammers werden op slag tot titelkandidaat gebombardeerd, al is hun eerste opdracht van het seizoen niet van de poes. In Utrecht verloor Feyenoord vorig seizoen nog met 2-1… Utrecht – Feyenoord, met commentaar van Bram Lambert. Heruitzending om 22u40 op PRIME SPORT, maandag om 11u op PRIME SPORT2 en om 18u op PRIME SPORT.

Zondag 19 augustus om 16u55 op PRIME SPORT2

BUNDESLIGA: HAMBURG - LEVERKUSEN

Hamburg deed op de eerste speeldag wat het moest doen: het won, met onze landgenoot Vincent Kompany 90 minuten in de basis, met het kleinste verschil bij Hannover. Maar de club zou de komende dagen wel eens zijn spelmaker Van der Vaart kunnen verliezen. De Nederlander wordt al een tijdje gelinkt aan Valencia, ziet een overstap zelf ook zitten, maar is volgens zijn club helemaal niet te koop. Intussen moet het thuis Leverkusen opzij proberen te zetten, dat met revanchegevoelens zit na het puntenverlies tegen Cottbus. Hamburg – Leverkusen, met commentaar van Carlo Wilmots. Heruitzending om 19u10 op PRIME SPORT. Maandag om 11u30 opnieuw op PRIME SPORT en om 12u45 en 18u op PRIME SPORT2.

Dinsdag 21 en donderdag 23 augustus op PRIME SPORT

BRAZILIAANS VOETBAL

Iedere week serveert PRIME SPORT jullie één of meerdere wedstrijden uit het Braziliaanse kampioenschap, het Campeonato Brasileiro. Zuiders spektalvoetbal en heerlijke technische hoogstandjes. In december weten we wie zich de opvolger van São Paulo mag noemen. Deze week staan de volgende wedstrijden op het programma:

Dinsdag 21 augustus om 21u op PRIME SPORT:

Grêmio – Paraná, met commentaar van Tim Wielandt. Heruitzending woensdag om 08u, 10u, 19u05 en 22u55 op PRIME SPORT.

Donderdag 23 augustus om 20u30 op PRIME SPORT:

Juventude - Corinthians, het commentaar is van Tim Wielandt. Heruitzending vrijdag om 08u, 18u en 20u30 op PRIME SPORT en om 22u15 op PRIME SPORT2.

Woensdag 22 augustus om 20u50 op PRIME SPORT

INTERLAND: ENGELAND - DUITSLAND

Steve McClaren wordt er stilaan moedeloos van. Nadat hij een aantal sterkhouders geblesseerd zag uitvallen - Wayne Rooney en John Terry - slaagde hij er niet in Jamie Carragher te overtuigen zijn interlandcarrière niet op te geven. Goed nieuws kwam er wel van David Beckham en Michael Owen, die beiden fit lijken te geraken voor de oefencampagne. Dat zal ook nodig zijn, want de tegenstander is niemand minder dan Duitsland… Engeland – Duitsland, met commentaar van Wim Heidbüchel. Heruitzending donderdag om 08u, 16u, 18u10 en 22u15 op PRIME SPORT.

CARROUSEL

Niet alleen wordt Prime Sport dit seizoen in een volledig nieuw jasje gestoken - de uitzendingen kregen een compleet nieuwe look - de nieuwe jaargang gaat ook gepaard met een aantal leuke nieuwigheden. Zo biedt onze wekelijkse Carrousel jullie de mogelijkheid om alle topaffiches, netjes na elkaar, in samenvattingen telkens 11 minuten te herbekijken. De volgorde van de wedstrijden staat hieronder aangeduid. Onze carrousel staat gepland op zaterdag én zondag, telkens om 00u30 op PRIME SPORT, en loopt door tot maandagochtend 08u. Maandagnacht kun je een laatste keer genieten van de volledige Carrousel, opnieuw vanaf 00u30 tot 08u ’s morgens.

ZATERDAG

  • Bremen - Bayern

  • Schalke 04 - Dortmund

ZONDAG

  • De Graafschap - Ajax

  • Utrecht - Feyenoord

  • Man. City – Man. United

  • Liverpool - Chelsea

  • Hamburg - Leverkusen

  • Bremen – Bayern

  • Schalke 04 - Dortmund

VOETBALMAGAZINES

Vrijdag 17 augustus om 20u op PRIME SPORT

BUNDESLIGA & PREMIER LEAGUE PREVIEW SHOW

Vrijdagavond, een tot de nok gevuld voetbalweekend staat voor de deur. De kans bestaat dat u door het bos de bomen niet meer kan zien. Daarom willen wij wat klaarheid scheppen en blikken wij vooruit op de Bundesliga en de Premier League. Een half uur voorbeschouwingen en reportages, met spelers en trainers aan het woord: zo weet u wie en wat u mag verwachten. De Bundesliga Preview Show, vrijdag om 20u. De Premier League Preview Show volgt iets later op de avond om 22u30. Heruitzendingen van beide programma’s zijn er de hele avond lang op PRIME SPORT. En ook op zaterdagochtend en -middag zijn er heruitzendingen.

Zaterdag 18 augustus om 21u30 op PRIME SPORT

KICK’n’RUSH

Kick’n’Rush, da’s van hetzelfde kaliber als rock’n’roll. Swingend en sexy, onvervalst Angelsaksisch, en een adrenalinestoot recht in het hart. Deze week staat de derde speeldag van het seizoen op het programma, met o.a. Man. City – Man. United en Liverpool – Chelsea. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Kick’n’Rush, het beste magazine over de Premier League, zaterdag om 21u30 op PRIME SPORT. Heruitzending is er om 23u10 op PRIME SPORT2 en om 23u45 op PRIME SPORT. Zondag om 12u30 en 13u45 op PRIME SPORT en om 18u55 op PRIME SPORT2.

Zondag 19 augustus om 12u op PRIME SPORT

TORGALA

Gesmeed in de hoogovens van het Ruhrgebied, ingeblikt met Duitse grundlichkeit en via de Oostzee verscheept tot op uw bord. Damen und Herren, zondagmiddag krijgt u een matinee-voorstelling van de Bundesliga-sterren. Alle gespeelde zaterdagmatchen passeren de revue. En natuurlijk is er aandacht voor de Belgen, met vooral oog voor Vincent Kompany in Hamburg en Daniël Van Buyten in München. Torgala, zondagmiddag om klokslag twaalf uur. Onze presentatrice is Tania Prinsier. Heruitzending om 13u15 op PRIME SPORT en om 16u25 op PRIME SPORT2.

Maandag 20 augustus om 20u op PRIME SPORT

BVO

Het Buitenlands Voetbaloverzicht is ook dit seizoen onze wekelijkse afspraak met de voetbalsterren. Robin Janssens is zoals altijd jullie gastheer. In een goedgevuld half uur belicht hij de competities die dit weekend op gang getrapt zijn. En uiteraard komt hij uitgebreid terug op de Community Shield.

PREMIER LEAGUE Overzicht van de derde speeldag met o.m. Man. City – Man. United en Liverpool – Chelsea.

BUNDESLIGA Overzicht van de tweede speeldag met o.m. Bremen – Bayern, Schalke 04 – Dortmund en Hamburg - Leverkusen.

EREDIVISIE Overzicht van de eerste speeldag met o.m. De Graafschap – Ajax en Utrecht – Feyenoord.

LIGUE 1 Overzicht van de derde speeldag.

U krijgt uiteraard een overzicht van ons rijke sportaanbod voor de week die komt, én de rubriek waar niemand genoeg van krijgt: “het doelpunt van de week”. BVO heeft vijf heruitzendingen, dus kansen genoeg: maandag om 21u15 en 22u30 op PRIME SPORT en om 21u45 op PRIME SPORT2. Dinsdag om 08u en 20u op PRIME SPORT.

Donderdag 23 augustus om 20u op PRIME SPORT

PREMIER LEAGUE WORLD

Heeft u altijd al eens willen zien hoe het leven van een voetballer uit de beste competitie ter wereld er nu eigenlijk uit ziet? Of wilt u meer te weten komen over de mens achter de voetballer? Stem dan iedere donderdag af op PRIME SPORT. Met Premier League World brengen we een fantastische mix van reportages, interviews en ander interessant materiaal. Over de spelers, managers en hun entourages. Kortom, de Premier League zoals u ze nooit zag. Premier League World, donderdag om 20u op PRIME SPORT. Heruitzending donderdag om 5 na middernacht op PRIME SPORT, en vrijdag om 21u op PRIME SPORT2.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties