Man Utd moet winnen op veld van City

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man Utd moet winnen op veld van City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is het weer 'derby day' in Manchester. Het is één van de zeldzame keren dat Man City in een betere positie aan een stadsderby begint dan aarstrivaal Man United. De Red Devils haalden slechts een 2 op 6. Winst in het City of Manchester Stadium is dus een must om de kloof op de concurrenten zo vroeg in het seizoen al niet te groot te laten worden. City heeft nog steeds het maximum van de punten en barst van het vertrouwen. 

Manchester City onderging in het tussenseizoen een ware transformatie. Met Thaksin Shinawatra kwam er een nieuwe eigenaar, met Sven-Göran Eriksson een nieuwe manager. Er werden maar liefst acht veelbelovende talenten ingelijfd. Men ging er wel vanuit dat het enige tijd zou vergen om de automatismen op punt te stellen, eigenaar Thaksin Shinawatra hoopte voor dit seizoen op een plek in de top tien. City vreesde er ook voor dat deze derby tegen Man United iets te vroeg zou komen. Maar sinds de overtuigende overwinning in Upton Park tegen West Ham is het vertrouwen bij City gigantisch de hoogte ingeschoten. Ook tegen Derby County werden de drie punten gepakt. Man City slikte nog geen enkel tegendoelpunt. The Citizens geloven dan ook volop in een stunt. Het doel van Manchester City wordt wellicht opnieuw verdedigd door de jonge Kasper Schmeichel. Diens vader Peter Schmeichel heeft zowel bij Man United als bij Man City al stadsderby's gewonnen. Linksachter Michael Ball komt terug uit schorsing. Die schorsing liep Ball op in de vorige Manchester derby toen hij Cristiano Ronaldo een gemente trap verkocht. Ball kan dus weer net op tijd ingezet worden voor een nieuwe editie van Man City - Man United. Maar wellicht krijgt Garrido toch de voorkeur. Eriksson brengt wellicht dezelfde elf aan de aftrap die Derby versloegen. Want ook spelmaker Elano geraakt speelklaar. Van alle nieuwkomers maakt Elano tot nu toe de beste indruk. De uit blessure terugkomende Emile Mpenza mocht woensdag al even meedoen, het wordt uitkijken of hij ook nu speelminuten krijgt. 

Manchester United had de start van het nieuwe seizoen wel anders voorgesteld. In de eerste twee wedstrijden van de competitie werd er gelijkgespeeld. Bovendien verloor United Rooney door blessure en Cristiano Ronaldo door schorsing. Ronaldo houdt aan zijn rode kaart tegen Portsmouth drie speeldagen schorsing over. Hij is er dus niet bij zondag. Ook Rooney, die zich blesseerde in de thuiswedstrijd tegen Reading, is uiteraard niet inzetbaar. Ook Hargreaves, Saha, Anderson en Gary Neville moeten langs de kant toekijken. Bij United wordt er uiteraard veel verwacht van aanwinst Carlos Tevez, die vroeger moet ingezet worden dan verwacht. Toch liet Tevez tegen Portsmouth al een degelijke indruk. Ook de jonge Nani hoopt zondag zijn duivels te ontbinden. Na de 2 op 6 is winst zondag een must voor Man United. Sir Alex Ferguson en de zijnen hopen wellicht ook op een gelijkspel tussen Liverpool en Chelsea. Die topwedstrijd wordt later op zondag verwacht. Manchester City beschikt duidelijk over een veel betere ploeg dan vorig seizoen. Gezien de huidige situatie valt een stunt ook zeker niet uit te sluiten. Manchester United heeft zelf natuurlijk ook zonder Rooney en Ronaldo heel wat kwaliteit in huis. Die topspelers die United in huis heeft moeten op het beslissende moment toch iets meer kunnen. Man U heeft een slechte start achter de rug, maar vertrekt toch nog altijd als licht favoriet. Het belooft alvast weer een boeiende dag te worden in Manchester. De Manchester derby wordt zondag afgetrapt in het City of Manchester Stadium om 14u30 Belgische tijd. U kan de wedstrijd zondag ook live volgen op Voetbalkrant.   
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties