Juventus maakt indruk

Op de eerste speeldag van de Serie A maakte Juventus brandhout van Livorno. Stadsgenoot Torino kaapte een gelijkspel weg bij Lazio.

De Bianconeri speelden een eenrichtingswedstrijd tegen een bleek Livorno. Na enkele kansjes van Trezeguet (foto), trof de Fransman toch raak in de 29e minuut, na een 1-2 met Del Piero. Na de pauze kwam Juve pas echt op toerental. Almiron vuurde enkele keren op doel, maar Amelia voorkwam grotere schade voor de bezoekers. Halfweg de tweede helft bracht Grandoni de ingevallen Iaquinta ten val in de zestien: strafschop. Iaquinta scoorde zelf vanop elf meter: 2-0. In de slotfase diepte Iaquinta de kloof uit tot 3-0, waarna Trezeguet met twee treffers de forfaitscore op het bord zette. De eerredder in de extra tijd van Loviso was een erg magere troost voor de bezoekers: 5-1.

Torino hield stand in Rome: Lazio raakte niet verder dan een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg had het betere van het spel, maar toch gingen de Granata met een voorsprong de rust in: Rosina lobde doelman Ballotta van buitehn de rechthoek, 0-1. Lazio kwam kort na de pauze op gelijke hoogte: Pandev scoorde na een mooie voorbereidende actie van Mudingayi, 1-1. Zijn spitsbroeder Rocchi bracht de Biancocelesti in de 61e minuut 2-1 voor. De ingevallen Vailatti bracht de eindstand op het bord met een kopbalgoal na voorzet van Barone: 2-2.