Bilbao mag Del Horno terug verwelkomen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bilbao mag Del Horno terug verwelkomen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Athletic de Bilbao mag Asier Del Horno terug verwelkomen. Na omzwervingen bij Chelsea FC en FC Valencia keert hij terug naar het oude vertrouwde Baskische nest. Del Horno speelt voor één seizoen op uitleenbasis in het Estadio San Mamés.

Del Horno, een 26-jarige verdediger, speelde ook al bij die club tussen 2000 en 2005. Hij ontwikkelde zich daar tot een van de meest gegeerde verdedigers in Europa en uiteindelijk kon Chelsea hem overhalen de stap naar Engeland te maken, maar dat werd echter geen succes. Hij haalde er enkel de aandacht door in een CL-duel tegen FC Barcelona Lionel Messi te torpederen en er een rode kaart voor te krijgen.

Del Horno trok vervolgens terug naar Spanje om bij Valencia te voetballen, maar zijn situatie veranderde weinig. Veel spelen deed hij niet en ook dit seizoen zouden zijn vooruitzichten niet veel veranderen. Valencia stemde dan ook in met een verhuur van de Spaanse international.

Bilbao probeert ook nog altijd om bij FC Barcelona Santiago Ezquerro los te weken voor een verhuur. De aanvaller speelde in het verleden ook al voor Bilbao en in de Catalaanse hoofdstad zal hij door de overweldigende concurrentie in het offensieve compartiment amper aan spelen toekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties