Sottegem en Péruwelz mogen startschot geven

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Sottegem en Péruwelz mogen startschot geven
Foto: © SC

Dit weekend mogen ook de ploegen uit derde klasse A de competitie hervatten. Na de soap rond Namen en Geel omtrent eventuele promotie naar tweede klasse werd beslist om in elke reeks van derde klasse 17 ploegen te plaatsen. Elke speeldag is er dus ook een ploeg vrij. In het eerste weekend is dat Namen. Sottegem en Péruwelz mogen het nieuwe seizoen op gang trappen. Titelpretendent Oudenaarde trekt naar Mechelen terwijl Eendracht Aalst zijn terugkeer in derde klasse viert met een verplaatsing naar Ronse.

SV Sottegem - RC Péruwelz

De nieuwe competitie opent met drie wedstrijden op zaterdagavond. Sottegem - Péruwelz begint een uurtje vroeger dan de andere twee zaterdagavondmatchen en kan dus de openingswedstrijd genoemd worden. Sottegem vierde vorig seizoen de promotie naar derde klasse. Sottegem zal dus erg gretig zijn om een geslaagde start mee te maken. Péruwelz draaide vorig seizoen als nieuwkomer een heel jaar mee aan de top. Vooral op eigen veld was Péruwelz moeilijk te ontwrichten. Péruwelz staat nu dus voor het jaar van de bevestiging. Dat zou dan moeten beginnen met een overwinning in Sottegem.
 
RC Mechelen - SV Oudenaarde

RC Mechelen maakte een chaotische voorbereiding mee. Voor het tweede jaar op rij werd er in de Beker van België thuis verloren van een vierdeklasser. Dat kostte de kop van trainer Colin Andrews. Met Regi Van Acker strikte Racing een trainer met ervaring in de hogere afdelingen. Op de laatste dag van de transferperiode kon RC Mechelen met Nnaji(ex-Lierse) ook nog een bekende naam strikken. Voor de eerste competitiewedstrijd mist RC Mechelen wel Mununga en Ciku. Volgens Bert Dhont, die één van de sterkhouders van zijn ploeg zou moeten worden, mikt Oudenaarde dit jaar nog niet op de titel. Toch wordt het ambitieuze Oudenaarde door velen als titelfavoriet gezien. Dhont zal door zijn verleden bij KV Mechelen alvast een warm onthaal krijgen in het Oscar Vankesbeeckstadion. Oudenaarde-trainer Wellens heeft voor de trip naar Mechelen zijn volledige kern ter beschikking. 

La Louvière - Diegem

La Louvière komt dit seizoen ook uit in derde A. Vorig seizoen balanceerde La Louvière op de rand van de degradatie. In extremis slaagde La Louvière er toch in de cruciale barragewedstrijd tegen Boom te winnen met 1-2. Dit seizoen wil La Louvière in ieder geval sterker voor de dag komen. Dan is winst op de openingsspeeldag natuurlijk aangewezen. Diegem was vorig seizoen niet weg te slaan uit de top van derde A. Dat fantastische seizoen kende echter geen bekroning. Diegem kennende zal ook nu weer een goed seizoen tot de mogelijkheden behoren. Nijs, Jacobs, Goundafi en Dominguez komen niet in aanmerking voor het duel tegen La Louvière. De eerste drie moeten het voorlopig houden op looptrainingen, Dominguez is echter maandenlang out. 

SK Ronse - Eendracht Aalst

Voor de eerste zondagwedstrijd belanden we in Ronse. Die ploeg degradeerde vorig seizoen in tweede klasse. Het wordt nu afwachten wat Ronse in derde kan. Met het aantrekken van Kurtulus wist ook Ronse in ieder geval nog uit te pakken met een late transfer. Eendracht Aalst is ook een ploeg die toch een rol van betekenis zou kunnen spelen. Aalst speelde vorig seizoen los kampioen in vierde B. Een verplaatsing naar het Pierre Cornelisstadion werd voor vele ploegen een vernederende uitstap. Zondag moet blijken of Aalst met de steun van zijn massale aanhang ook in derde klasse A goed van start kan gaan.

Francs Borains - Couillet

Het is moeilijk in te schatten wat er dit jaar van Francs Borains en Couillet verwacht mag worden. Zoals voor vele ploegen is de eerste doelstelling mogelijk zo snel mogelijk het behoud veilig stellen. Gezien de prestaties van Doornik en Péruwelz was het succes van Franstalige ploegen vorig seizoen niet gering. Misschien willen Francs Borains en Couillet zich wel spiegelen aan die ploegen. Een goede start is uiteraard voor iedereen belangrijk. 

Racing Waregem - FCN Sint-Niklaas
Na een jaartje tweede klasse is Waregem alweer terug in derde. Waregem heeft dus niet lang kunnen genieten van de onverhoopte promotie van twee jaar geleden. Waregem leek al snel een vogel voor de kat in tweede, maar kwam op het einde nog sterk opzetten. Maar ook die eindsprint kon degradatie naar derde niet verijdelen. Dit seizoen kan Waregem misschien weer een positiever gevoel creëren. Sint-Niklaas startte het seizoen vorig jaar met grote ambities, maar kon die nooit omzetten in resultaten. In het tussenseizoen onderging Sint-Niklaas dan ook heel wat wijzigingen. Dit seizoen gaat Sint-Niklaas voor een plek in de linkerkolom. 

Willebroek-Meerhof - Standaard Wetteren

Na een zeer moeizame start eindigde Willebroek-Meerhof vorig seizoen nog in een veilige zone. Bij Wetteren was het meer omgekeerd. Na een goede start zakte Wetteren terug naar de middenmoot. Beide ploegen vatten het seizoen vol nieuwe goede moed aan. Vooral Willebroek-Meerhof is vastberaden een goed seizoen neer te zetten. Voor het eerste treffen in de competitie mist Willebroek-Meerhof wel Hermans en Dupont. Wetteren begint het nieuwe seizoen met Koen Schockaert, die na een heuse soap terugkwam van Sint-Niklaas.
 
SK Londerzeel - Torhout

Londerzeel begint aan zijn tweede seizoen in derde klasse. Londerzeel kende in zijn eerste seizoen relatief weinig problemen om het behoud af te dwingen. In Londerzeel willen ze zeker en vast wel tekenen voor een evenaring van dat seizoen. Torhout lijkt weer klaar voor een seizoen in de middenmoot van derde klasse. Al hopen ze in Torhout misschien wel op wat meer uitschieters. Met Geoffrey Claeys haalde Torhout in het tussenseizoen alvast een grote naam binnen.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties