Woluwe-Zaventem haalt uit in Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Woluwe-Zaventem haalt uit in Grimbergen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Grimbergen en Woluwe-Zaventem kwamen er in het Prinsenbos twee ploegen aan de aftrap die op de eerste speeldag gestart waren met een zege. Beiden wilden in deze Brabantse derby het maximum van de punten behouden. Rachid Hmouda(ex-Grimbergen) zat bij Woluwe-Zaventem op de bank. 

In de aanvangsminuten waren er weinig openingen. Dirkx probeerde iets te forceren. Hij kwam naar binnen en schoot naast. De eerste tien minuten verliepen vrij evenwichtig. Daarna nam Woluwe-Zaventem duidelijk het heft in handen. Op technisch vlak waren de bezoekers duidelijk veel beter. Ouahabi kreeg de ruimte op rechts en legde terug naar De Meyer die net over knalde. Een minuut later kreeg Etumba een kopkans. Hij kopte naar de grond en zo ging de bal over. Na twintig minuten spelen kwam Grimbergen goed weg toen een plaatsbal van De Meyer op de dwarslat strandde. Net na het halfuur was daar toch de meer dan verdiende voorsprong voor Woluwe-Zaventem toen Dirkx raak schoot. Hierna kon Grimbergen eindelijk voor gevaar zorgen. Vujadinovic redde een afstandsschot van Hermand. Tegen de gang van het spel in kwam Grimbergen langszij. Met een schitterende vrije trap van ver bracht Vanonckelen de stand weer in evenwicht. Vlak daarna ging Grimbergen-trainer Cauwenbergh toch even bijsturen. Hij bracht Kevin De Meu in de plaats van Kevin Pollefoort. Woluwe-Zaventem kon alsnog met een voorsprong de rust in gaan. Van Grootenbruel kon niet goed bij een verre voorzet en Ouahabi -veruit de beste man op het veld- stak de bal in doel: 1-2. 
 
Vlak na de herneming kwam Woluwe-Zaventem weer tot scoren. Dirkx plaatste de bal laag in de rechterhoek binnen: 1-3. Woluwe-Zaventem controleerde de partij, al werden de kansen iets schaarser. Al kon Grimbergen nooit echt de indruk opwekken dat een comeback mogelijk was. Op het uur kregen de bezoekers nog een kans, maar Etumba speelde de bal de verkeerde richting uit. In de 69ste minuut kon Woluwe-Zaventem toch nog verder uitlopen. Na een misverstand tussen Van Grootenbruel en Hermand kon Woluwe-Zaventem profiteren en uiteindelijk kon Etumba de bal in het lege doel tikken. Een kwartier voor tijd kwam Grimbergen nog even gevaarlijk opzetten. Weynants gaf de bal mee met Roelands die richting doel schoot. Via de voet van één van de bezoekende verdedigers ging de bal over. Woluwe-Zaventem kreeg nog een kans op de tegenaanval. Het overzicht werd behouden en de bal werd doorgestoken naar de ingevallen Hmouda. Die geraakte niet voorbij Van Grootenbruel. Grimbergen creëerde nog een unieke kans op de 2-4. Diomi stak door naar Weynants die alleen voor doel over besloot. De laatste kans was voor Woluwe-Zaventem. Alleen voor een leeg doel werd de bal over gejaagd. Grimbergen schoot tekort tegen Woluwe-Zaventem dat een verdiende zege boekte. 

Al van in het begin waren de krachtverhoudingen duidelijk. Grimbergen kon niet voor voldoende tegenstand zorgen en kreeg het helemaal moeilijk toen Woluwe-Zaventem de individuele fouten van de thuisploeg ging uitbuiten. Grimbergen zet de competitie in met een 3 op 6. Woluwe-Zaventem behaalde een 6 op 6. Woluwe-Zaventem lijkt klaar om dit seizoen mee te draaien in de (sub)top van het klassement. 

GRIMBERGEN: Van Grootenbruel; Patureau(64' Gaudaen), Claes, Baudet, Hermand; Peeters, Pollefoort(38' De Meu), Roelands(90'+1' Derese), Vanonckelen; Weynants, Diomi

WOLUWE-ZAVENTEM: Vujadinovic; Drugmand, Hermans, Van Ongeval, Vanderputte; Stockx, De Meyer, Ouahabi, Dirkx(76' Hmouda), Vollon(72' Elsen); Etumba(82' Cadima)

DOELPUNTEN: 31' Dirkx 0-1, 36' Vanonckelen 1-1, 43' Ouahabi 1-2, 47' Dirkx 1-3, 69' Etumba 1-4

GEEL: 34' Patureau, 39' Vanonckelen, 50' Etumba, 74' Claes, 85' Ouahabi, 87' De Meu       
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties