Analyse Nog één ploeg met maximum in O-VL

Gentil Dossche
| 0 reacties
Nog één ploeg met maximum in O-VL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Gewoontegetrouw had 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen ook nu enkele verrassingen in petto. Na 2 speeldagen heeft nog één ploeg het maximum der punten, terwijl slechts 4 anderen nog niet verloren.
 
Kwik Eine bleef overeind in de topper met Sparta Petegem, al kregen de bezoekers de eerste echte kans. Hoe doelman De Neve zich ook weerde, de thuisploeg scoorde 2 keer en prijkt alleen aan de leiding.
 
Kenny Raaymakers toonde voor KFC Vrasene zijn “Torinstinct” al in de eerste minuut. Sparta Ursel nam dan het initiatief en kwam op voorsprong. In de slotfase herhaalde Vrasene de uitslag van vorig jaar. Beide ploegen staan 2de op 2 punten van Eine.
 
7 ploegen delen de 4de plaats met elk 3 punten. Topfavoriet KFC Eeklo ging enigszins onverwacht de boot in bij Terjoden-Welle. Met een assist en een wereldgoal bezegelde Carlo Camilleri het lot van
Sint-Gillis-Waas. De fenomenale traptechniek van de spits van SKDJ Lovendegem is voldoende gekend maar nog steeds moeilijk af te stoppen.
Het hoge tempo van KSK Lebbeke deed Jong Lede naar adem snakken. Toen rond het uur de voorsprong werd uitgebouwd leek de wedstrijd gespeeld. Toch moesten de bezoekers alle hens aan dek roepen na de aansluitingstreffer. Gelukkig voor hen wist de minzame Jan Van Baeveghem de zege veilig te stellen.
Net zoals vorige week schoot SK Berlare snel uit de startblokken maar kon zijn kansen niet afwerken. JV Kruibeke verzette zich met hand en tand en had aan een treffer van Glenn Verhulst voldoende om de eerste driepunter binnen te rijven.
 
Voor de beide andere nog ongeslagen ploegen moeten we iets verder in de rangschikking duiken. Na een eerder trage start haalde Rapide Lebbeke een 2de gelijkspel op rij, thuis tegen SK Lebeke-Aalst. Glenn Baert haalde zijn gram door in de slotfase een penalty te stoppen. Ook FAC Waarschoot blijft nog ongeslagen na 2 speeldagen. In de tweede helft dwong de nieuwkomer een verdiend gelijkspel af bij Eendracht Aalter.
 
Op de 3de speeldag mag Vrasene zaterdagavond opnieuw de spits afbijten in de derby tegen Sint-Gillis-Waas. Zondag trekt leider Eine naar Waarschoot en Lede naar Lovendegem. Berlare krijgt Terjoden over de vloer en Lebeke-Aalst ontvangt Kruibeke. SK Lebbeke is gastheer voor Aalter en Ursel voor Eeklo. Rapide Lebbeke gaat op zoek naar zijn eerste overwinning al zal gastheer Petegem het zeker anders willen zien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties