Club gaat voor de poules

Thomas Dubois
| 0 reacties
Club gaat voor de poules
Foto: © SC

Ook Club Brugge staat voor een belangrijke wedstrijd vanavond tegen Brann Bergen. Club moet eerst uit spelen en moet proberen om een veilige voorsprong uit te bouwen met oog op de terugwedstrijd van binnen twee weken in het Jan Breydelstadion. De volgende ronde is heel belangrijk voor Club Brugge, want dat betekent vier extra wedstrijden in Europa, waaronder extra inkomsten.
 
Club kende geen al te beste generale repetitie op het duel met Brann Bergen. Afgelopen weekend kwam Club niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokeren. Het was een evenwichtige wedstrijd waarin Club er niet in slaagde om het verschil te maken tegen een muur opgesteld door Georges Leekens. Dat gelijkspel betekende een 2 op 9 voor de troepen van Jacky Mathijssen. Vanavond zal er duidelijk uit een ander vaatje moeten getapt worden willen ze aanspraak kunnen maken op de volgende ronde.
 
Het Noorse Brann Bergen kende dan een betere voorbereiding op het Europees treffen. De leider uit de Noorse competitie won met 0-4 van Fredrikstad. El Fakiri zorgde voor de 0-1. Vervolgens scoorden Karadas en twee keer Helstad. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Daarmee blijft de club leider in de Noorse competitie.
 
Jacky Mathijssen verkoos om met een 19-koppige kern naar Noorwegen af te reizen. In die kern enkele wijzigen in vergelijking met de wedstrijd tegen Lokeren. Zo moesten zowel Da Silva als Chavez hun plaats afstaan. Da Silva toonde zich verdienstelijk tegen Lokeren, maar viel toch nog te licht uit. In hun plaats komen Clement en Priske die beide geschorst waren tegen Lokeren. Ook Alcaraz is opnieuw fit en behoort tot de 19-koppige kern. Volgens Rune Lange, die nog voor Club speelde is Brann Bergen een haalbare kaart.

Brann Bergen behaalde z'n grootste successen al een tijd geleden, meerbepaald in de jaren zestig. Toen werd enkele keer de landstitel behaald. In die periode hadden ze de beste spelers van Noorwegen in hun rangen, toen die er niet meer speelden was dat duidelijk merkbaar, het sportieve ging bergaf en er werd zelfs gedegradeerd. Pas in 1968 kwam de club opnieuw in eerste. In de jaren negentig vervolgens kwam de ploeg voor extrasportief in de media door negatieve zaken zoals schandalen, geldverspilling en wisselende resultaten. 

Brann Bergen is zeker niet te onderschatten. Zo'n tien jaar geleden, in het seizoen 1996-1997 raakten de Noren zelfs tot in de kwartfinales van de Uefa-beker. Liverpool bleek toen te sterk. Enkele jaren terug was de club maar een middenmoter, maar onder impuls van de huidige trainer, Mons Ivar Mjelde, en spelers zoals Bengt Saeternes kwam de club er terug bovenop met bekerwinst tot gevolg in 2004, laatstgenoemde scoorde toen overigens een hattrick. Karadas is één van de sterkhouders in de verdediging, dat samen met de Amerikaan Ramiro Corrales op de linkerflank. Op het middenveld moet Club vooral opgewassen zijn tegen El Fakiri, Andresen en Bakke. Vooraan is Helstad reeds een ancien, hij krijgt de steun van jongelingen zoals Sjöhage.   
De wedstrijd zelf is te volgen op VT4. Trond Sollied, ex-coach van Club Brugge is er studiogast van gastheer Carl Huybrechts. Scheidsrechter van dienst is Jaroslav Jara uit Tsjechië. De wedstrijd is verder nog live te volgen op Sporza Radio.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties