Israëli's maken naam in Jupiler League

Dirk Pieters
| 0 reacties
Israëli's maken naam in Jupiler League
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend stonden de Israëli's aan het kanon in de hoogste voetbalklasse. Zowel Elyaniv Barda als Salim Toama waren aan het feest. Barda (Racing Genk) zorgde voor het enige Genkse doelpunt tegen Anderlecht en Toama (Standard) bezorgde zijn club de drie punten met twee wondermooie treffers tegen Westerlo. 

Ook bij AA Gent loopt met Gil Vermouth een derde Israëliër rond op de Belgische voetbalvelden. De Buffalo liet zich al enkele malen opmerken als invaller. Drie buitenlandse spelers die zich perfect wisten aan te passen aan de Belgische competitie. 

Ronny Rosenthal, ex-Club Brugge en 21 jaar geleden de eerste Israëliër in het Belgische voetbal, weet waarom: "Wie drie jaar legerdienst achter de rug heeft, past zich overal aan. Trouwens, België heeft altijd een sterke Joodse gemeenschap gehad. Daardoor voelen ze zich hier nog sneller thuis." 

Het Israëlische voetbal zit dan ook in de lift. "De nationale beloften van Israël schakelden Frankrijk uit op weg naar het EK. Terwijl de nationale ploeg van Israël in een EK-poule met onder meer Rusland, Kroatië en Engeland nu al 17 punten telt." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties