Pauwels: 'Ik zeg waar het op staat'

Pauwels: 'Ik zeg waar het op staat'
Foto: © SC

RTBF-analist Stéphane Pauwels had na maandag wellicht nooit gedacht dat hij zo in de schijnwerpers zou komen te staan na zijn uitlatingen over landskampioen Anderlecht. Door zijn harde uitspraken ligt hij ook aan de basis van de persstop bij paarswit. In de krant Het Laatste Nieuws zegt hij nog eens dat hij geen woord terugneemt van wat hij maandag zei. "Ik zeg waar het op staat. Je bent voor of tegen", aldus Pauwels.

"Ik was maandag niet harder dan ik normaal ben. Ik reageer zoals een supporter die in de tribune zit. Het was niet mijn bedoeling om Anderlecht aan te vallen, maar ik blijf bij wat ik toen zei. Als Anderlecht straks mijn ongelijk bewijst door met 0-3 te gaan winnen in Wenen, zal ik de eerste zijn om mijn excuses aan te bieden. Of ik de Waalse Hugo Borst ben? Nee, die is veel harder dan ik", aldus Pauwels.

Pauwels werkte in het verleden voor La Louvière en Bergen en is nu scout van de Franse topklasser AS Monaco. Hij vindt dat het Belgisch voetbal een probleem heeft van structurele aard want volgens Pauwels is het talent er wel degelijk. "Veel besturen werken amateuristisch. Bij de nationale ploeg is er niemand die bondscoach René Vandereycken steunt. Iedereen doet maar wat. De Rode Duivels zijn ziek. De anciens moeten weg. Bart Goor eruit en Christophe Grégoire erin. En hoe lang gaat Carl Hoefkens nog opgeroepen worden. Kies toch voor Guillaume Gillet", raakt Pauwels weer volledig op dreef.

Over Club Brugge, ook een topploeg die al betere momenten meemaakte, is Pauwels veel malser. "Ik ben misschien de enige die denkt dat Club Brugge voor de titel zal strijden. Coach Jacky Mathijssen zal de trein wel op de rails krijgen. Ze hebben enkel nog wat tijd nodig", besluit Pauwels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties