Interview Asselman: 'Kleine club mag niet winnen'

Bart Hermans
| 0 reacties
Asselman: 'Kleine club mag niet winnen'
Foto: © SC

Patrick Asselman, Jean-Pierre Van De Velde heeft ervoor gekozen om geen reactie te geven, een beetje om zich tegen zichzelf te beschermen?
 
"Ik denk dat dit normaal is. Schijnbaar kan je nu gestraft worden als je bepaalde dingen naar buiten brengt en durft zeggen. Als je de waarheid zegt in het voetbal kan je dat soms duur te staan komen. Als ik geschorst word is dat minder erg. Na wat er vandaag allemaal gebeurd is en wat we gezien hebben, verkoos de trainer om niet te komen."
 
Zoals zo vaak zijn er twee waarheden aan het verhaal. Wat is jullie waarheid?
 
"Ik weet niet of er twee waarheden zijn. De eerste penalty kan je nog zeggen dat het er eentje is maar die tweede strafschopfout is echt belachelijk. De speler gaat door en trapt op de doelman waarna de bal in hoekschop gaat. Na die trap valt die speler over onze doelman en krijgen zij tot onze grote verbijstering een penalty. Ik heb de beelden ondertussen gezien en vind het nog steeds geen strafschop. Het is hier sowieso moeilijk om te winnen, maar zo wordt het heel moeilijk. Dan komt er nog die penaltyfase op Munyaneza bij, die heb ik nog niet kunnen bekijken maar als je als scheidsrechter twee strafschoppen geeft in het voordeel van de ene ploeg en dan gebeurt er zo'n fase in het strafschopgebied van de tegenstander ook een fout. Vaak krijg je dan ook een strafschop maar deze heer besliste van niet."
 
Je hebt het ultieme wapen al vernoemd, met Munyaneza had de Mechelse verdediging heel veel last?
 
"Ja, maar het is niet alleen Munyaneza. Wat we zeker de eerste helft heel goed hebben gedaan is het bijsluiten van Degrootte, Destorme, Peeters en Derijck. Dat is het grote verschil met de vorige wedstrijden. Toen was Henri Munyaneza ook gevaarlijk maar stond hij te eenzaam en alleen in de spits. Daar hebben we deze week aan gewerkt zodanig dat we toch altijd met drie à vier man voor doel kwamen en ik denk dat dit goed gelukt is. Het enige negatieve van de eerste helft is dat we één of twee doelpuntjes meer hadden moet maken want we kregen kansen genoeg."
 
Jullie moesten heel vroeg in de wedstrijd Vansteenberghe vervangen, wat was er aan de hand?
 
"Jan had al heel de week weinig getraind want hij had vorige week een blessure opgelopen. Hij heeft pas gisteren terug hervat maar blijkbaar is het terug in zijn bil geschoten. Het gaat over een klein scheurtje en moest hij vervangen worden."
 
Er was ook een fase waarin een projectiel tegen het hoofd van Reynaert werd gegooid. Wat was dat precies want we hebben het op de beelden niet kunnen zien?
 
"Ik denk dat het een paar muntstukken waren. Zo heeft de scheidsrechter het ook komen melden en het was duidelijk te zien aan het hoofd van Reynaert. Enfin, dat doet er niet toe want dit heeft het resultaat van de wedstrijd niet bepaald. Er zijn andere dingen die het resultaat van de wedstrijd beïnvloed hebben en blijkbaar is nog maar eens gebleken dat we een klein clubje zijn. Ze hebben ons in de media al zo vaak afgeschreven als het klein clubje zonder stadion en zonder supporters en blijkbaar gaat dat iets verder. Het kleine clubje mag niet winnen!"
 
Jullie gaan dus met een dubbel gevoel naar huis?
 
"Enerzijds gaan we met een goed gevoel terug want we een goede prestatie neergezet. Het was een geladen duel maar dat was te verwachten. Het is een concurrentie tussen twee clubs die uit tweede nationale komen en die moeten vechten voor elk punt. Dat er spanning in de lucht hing, was normaal. Maar die andere zaken zijn spijtig genoeg ook vandaag gebleken en dat is niet normaal."
 
Bart Hermans. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties