Interview Derijck en Persoons na KVM-Dender

Bart Hermans
| 0 reacties
Derijck en Persoons na KVM-Dender
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – Dender spraken we met Dender-speler Timothy Derijck en ex- Dender speler Koen Persoons.
 
Timothy, hebben jullie vandaag één puntje gewonnen of twee punten verloren?
 
"Ik denk eerder twee verloren want buiten die kans op de lat heeft Mechelen niet veel kansen gehad. Als je dan op zo'n manier punten verspeeld, is het wel jammer. Bij die eerste penalty moet hij niet tackelen maar hij raakt de andere speler niet en bij die tweede raakt de keeper de bal. We vragen dan aan de scheidsrechter waarom hij fluit want onze keeper raakt de bal. Zijn antwoord was dat hij veel te hard uit kwam. Als een keeper dat nog niet mag doen in zijn zestien dan mag hij niets."
 
De twaalfde man speelt hier op Mechelen ook wel enorm mee?
 
"Ja, vooral voor de scheidsrechter dan want wij speelden goed georganiseerd en deden eigenlijk alles goed."
 
Jullie waren de betere ploeg in de eerste helft, jullie hadden aan de rust een grotere voorsprong kunnen hebben?
 
"Absoluut en ook in de tweede helft waren we goed. Je weet dat Mechelen sowieso gaat komen maar echt gevaarlijk waren ze niet. Spijtig dat de scheidsrechter zich tweemaal laat vangen. Dat is spijtig voor ons want bij winst stonden we op de tiende plaats. We blijven zo op zes punten steken en dat is wel jammer. We moeten verder want volgende week wacht Lokeren. Als we tegen hen spelen zaals vandaag moet er iets mogelijk zijn."
 
Lokeren verloor gisteren tegen Brussels, dus er zijn wel mogelijkheden?
 
"Als we altijd spelen zoals we vandaag spelen, hebben we tegen veel ploegen een goede kans. Of dat nu tegen Lokeren is of tegen Brussels of eender wie. We moeten wedstrijd per wedstrijd zien en als we zo spelen komt alles wel goed."
 
Een tijdje later zagen we Koen Persoons uit de Mechelse kleedkamer komen. Nadat hij Malinwa-legende Piet Den Boer een hand had gegeven stond hij ons te woord.
 
Koen, een felbevochten match vandaag tegen je ex-ploeg?
 
"Tja, ik had voor de match gehoopt op drie punten maar als je het matchverloop bekijkt, mag je blij zijn met dat puntje. Op dit moment overheerst het gevoel van ontgoocheling omdat ik echt op die drie punten had gerekend."
 
In de eerste helft deed Dender jullie pijn met Munyaneza en dan Destorme die tussen de linies loopt?
 
"Jazeker, maar dat wisten we op voorhand. De enige manier om dat te vermijden was zelf ons spel ontwikkelen. Vandaag zijn we daar zeker in de eerste helft niet aan toegekomen. Je weet dat als je de bal inlevert op het middenveld je moet opletten voor Munyaneza want die is op zijn zachtst uitgedrukt snel. We hebben hem misschien iets te gemakkelijk laten doen maar hij heeft ons inderdaad pijn gedaan."
 
Na de 2-2 hadden jullie wel het meeste balbezit maar veel gevoetbald werd er niet meer. De scheidsrechter leek de pedalen te verliezen?
 
"Er werd inderdaad niet meer gevoetbald als ik mijn benen nu bekijk. Dit is een match waarin je meer duels moet aangaan dan dat je passen kan geven. We hadden dan wel het meeste balbezit maar we hebben er te weinig kansen kunnen uit puren. Al bij al een verdiend punt."
 
Volgende week trekt Malinwa naar Racing Genk, zonder jou want als ik het juist heb, was het je derde gele kaart van het seizoen?
 
"Ja, het was inderdaad mijn derde gele kaart. Hij moet geel trekken omdat ik die bal zo op de grond sla maar ik vond het om te beginnen al geen fout."
 
Was het een leuk weerzien met je ex-ploegmaats?
 
"Het was een tijdje geleden dat ik hen gezien had dus dat is wel leuk, je voelt dat er echt een vriendschap is. Ik heb met veel van die spelers drie goede seizoenen gespeeld en dan heb je wel een band met hen. Het was wel jammer dat we met twee onderaan het klassement staan. Als we beiden op plaats negen en tien staan, zou deze wedstrijd veel rustiger gespeeld zijn en kan je voor en na de match rustig een babbeltje doen. Maar nu hebben we beiden de punten nodig en dan is er geen tijd voor vriendschap."
 
In de terugronde kan het misschien wel zo'n wedstrijd worden?
 
"Misschien, we zullen zeker ons best doen en dan zien."
 
Bart Hermans. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties