AA Gent wil geld geven om arbitrage te verbeteren

Dirk Pieters
| 0 reacties
AA Gent wil geld geven om arbitrage te verbeteren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent-manager Michel Louwagie komt met wel een heel opmerkelijk voorstel naar buiten om de arbitrage te verbeteren.

Afgelopen twee speeldagen werden er volgens Louwagie enkele serieuze flaters begaan door de arbitrage waardoor zijn ploeg vier punten verloor. De manager doelt hierbij op een doelpunt van Ruiz dat onterecht werd afgekeurd in de wedstrijd tegen Roeselare, daarnaast waren er de penaltyperikelen op Germinal Beerschot afgelopen zondag.

"Natuurlijk hebben wij respect voor de scheidsrechter. Maar anderzijds heb ik de economische belangen van mijn club, in volle ontplooiing en vier keer op rij voor een vol huis, te verdedigen. Onze spelers verloren zo trouwens ongeveer 30.000 euro aan winstpremies", aldus Louwagie.

Het voorstel van Louwagie houdt onder andere in dat de scheids- en grensrechters elke week door de voetbalbond moeten geëvalueerd worden en een betere verloning voor de semiprofessionals. Voorts vindt de Gent-manager dat er best ook wat technologische hulpmiddelen aan te pas mogen komen. "In dit Belgacom-tijdperk wisten onze supporters vijf minuten later via sms'jes dat het penalty was op Ruiz, dat het geen hands was van Gillet. Dat werkt agressie in de hand", aldus de manager. 

Het professionaliseren van de werking van de arbitrage kost geld natuurlijk maar dit kan perfect ingevuld worden, vindt Louwagie als elke club 25.000 euro bijdraagt. AA Gent zou hiertoe bereid zijn. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties