De Smet wil 100ste match vieren met doelpunt

De Smet wil 100ste match vieren met doelpunt
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Stijn De Smet speelt zaterdag tegen Sint-Truiden zijn honderdste wedstrijd voor Cercle Brugge. "Een mooi cijfer", vindt de nog altijd maar 22-jarige aanvaller van groen-zwart.

Zondagmiddag 21 december 2003 krijgt de onbekende 18-jarige Stijn De Smet omstreeks kwart voor vijf een vervroegd kerstcadeau. Het jeugdproduct van Cercle Brugge mag één minuut voor tijd voor eigen publiek debuteren en vervangt Kristoff Van Robbays. Cercle speelt in een zwakke wedstrijd tegen Westerlo 0-0 gelijk. 

Bijna vier jaar later is de situatie veranderd. De Smet groeide uit tot een vaste waarde en schopte het tot bij de nationale beloften. Zijn honderdste wedstrijd van zaterdag is een eerste beloning. "Ik heb er niet echt bij stilgestaan, maar het is toch mooi als je als 22-jarige jongen zoveel wedstrijden op dit niveau hebt gespeeld", reageert De Smet nuchter. 

Tegen Sint-Truiden kan hij voor zijn 18de doelpunt in het eerste van Cercle zorgen. "Het zou mooi zijn om dat zo te vieren, maar het belangrijkste blijft dat we winnen. Ik ben behoorlijk tevreden over mijn huidige seizoen, maar had misschien toch al twee keer meer kunnen scoren."

De Smet stond deze zomer in de belangstelling van Germinal Beerschot en wordt door kenners een mooie toekomst voorspeld. "Op dit moment denk ik er niet aan, maar het is wel mogelijk dat ik volgend seizoen voor een andere ploeg speel." [BA]
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties