Communautaire twist duwt Maaroufi naar Marokko

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Communautaire twist duwt Maaroufi naar Marokko
Foto: © SC

Ibrahim Maaroufi heeft Marokko boven België verkozen. “De sfeer is er beter”, verklaart de Marokkaanse Belg zijn keuze.
 
De 18-jarige Maaroufi was één van de aanstormende talenten van de beloftenploeg van Jean-François de Sart. Maaroufi behoort tot de A-kern van Serie A-leider Inter Milaan en mocht vorig seizoen tegen Livorno al even, acht minuten, van het grote werk proeven. Dit seizoen kwam hij met de eerste ploeg alleen nog maar in actie tijdens vriendschappelijke wedstrijden tegen Valencia en Partizan Belgrado.
 
Met zijn dubbele nationaliteit had Maaroufi de keuze tussen België en Marokko. Na een aantal selecties voor de Belgische beloften ligt de keuze van de jonge middenvelder vast. Het wordt Marokko. “De sfeer is er beter”, legt hij uit in Het Nieuwsblad. “Wat Vincent Kompany vertelt over communautaire problemen in de A-ploeg geldt ook voor de beloften. Walen en Vlamingen vormen twee verschillende clans. Andere spelers hebben er ook problemen mee, maar zij kunnen niet voor een ander land kiezen. Bij Marokko is de kans ook groter dat ik speel.”
 
Vrijdag werken de Belgische beloften een kwalificatiewedstrijd voor het EK 2009 tegen Slovakije af. Daar was Maaroufi sowieso niet bij, maar zijn niet-selectie voor de interland heeft zijn beslissing niet beïnvloed. De Marokkaanse Belge gaf immers twee weken geleden al zijn woord aan bondscoach Fethi Jamal, die op hem rekent voor een Olympische kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen. [BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws