Valgaeren: 'Zit niet in de positie om te klagen'

Valgaeren: 'Zit niet in de positie om te klagen'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Joos Valgaeren mocht zondag tegen FC Brussels nog eens het blauw-zwarte shirt van Club Brugge aantrekken. Zijn laatste wedstrijd was de bekerfinale tegen Standard. "Het waren rustige eerste minuten van het seizoen", lacht de centrale verdediger. 

Kans
 
Het was de hamstringblessure van Philippe Clement die ervoor zorgde dat Valgaeren de eerste speelminuten van het seizoen achter zijn naam kreeg gemarkeerd. "Ik zit al enkele weken op de bank. Je weet dat je kans dan wel eens zal komen, maar als verdediger is het moeilijker om dan in de ploeg gedropt te worden. Club zal sowieso beroep doen op alle spelers, maar met het wegvallen van Europees voetbal zullen enkele jongens wel minder kansen krijgen."
 
Spelen de mindere prestaties van Stepan Kucera, die de laatste weken niet alleen het noorden maar alle windrichtingen lijkt kwijt te zijn, in het voordeel van de voormalige Celtic-speler? "Misschien wel, maar het komt wel goed met Stepan. Hij speelde zeer sterk in de voorbereiding, maar dat lukt nu niet meer. Ik ben er zeker van dat we nog veel plezier aan hem zullen beleven."
 
Hard werken

Interlandvoetbal bepaalt de volgende weken de kalenders en dus is het rond Jan Breydel wat rustiger. "Voor sommige jongens is het de kans om een beetje bij te trainen." Ook voor Valgaeren. "Ik zit niet in een positie om te klagen en een plaats te vragen. Er rest dus maar één oplossing: hard werken." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties