FC De Kampioenen haalt het van de Rode Duivels

Mathias Dumarey
| 0 reacties
FC De Kampioenen haalt het van de Rode Duivels
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn sinds zaterdag mathematisch uitgeschakeld voor het EK voetbal van volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk. Niet veel voetbalsupporters waren getuige van dat ogenblik toen de Cypriotische scheidsrechter België-Finland affloot. De meerderheid van de Belgische gezinnen voelden zich veel meer verwend door de fratsen van Balthazar Boma en co.

De wedstrijd tegen Finland kon maar 423.223 kijkers boeien. De zoveelste heruitzending van FC De Kampioenen deed het veel beter met 902.494 kijklustigen. Twee weken geleden keken ook meer mensen naar de uitschakeling van Club Brugge tegen Brann Bergen. Die wedstrijd werd overigens op hetzelfde moment uitgezonden als Rapid Wien-Anderlecht. Bovendien ging het om een donderdagavond en dat is niet echt een tv-avond. Club had toen 450.000 kijkers terwijl Anderlecht het moest stellen met 330.000 geïnteresseerden.

De wedstrijd die de Belgen knap wonnen van Servië werd gevolgd door 592.028 supporters. De krant Het Nieuwsblad concludeert met deze cijfers dat er wel nog echte voetballiefhebbers zijn, maar dat de Rode Duivels hen maar matig interesseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties