AZ kan eindelijk nog eens winnen

Jimmy Wouters

AZ kan dus toch nog winnen. De Alkmaarders maakten een einde aan een zwarte reeks en versloegen zondagmiddag NAC Breda met 2-3.

De laatste zege dateerde al van 31 augustus toen de ploeg met 3-0 te sterk was van Excelsior. Nadien geraakte AZ op de sukkel en sprokkelde het slechts twee punten.

De zege op NAC kwam maar met heel veel moeite tot stand. De Alkmaarders hadden het geluk dat de thuisploeg erg knullig stond te verdedigen. Al na vijf minuten werkte Jelle ten Rouwelaar de bal slecht weg, waardoor Opdam er simpel 0-1 van kon maken. Ook aan de 1-3 ging slecht verdedigen vooraf. Patrick Mtiliga lag namelijk te slapen, waardoor Jenner eenvoudig kon scoren.

NAC was zeker gelijkwaardig aan AZ en dat was tussendoor goed merkbaar. Na twintig minuten verzilverde Lurling het aardige spel van de Brabanders. Toch ging AZ met een voorsprong rusten nadat Ari een voorzet van Mendes da Silva in doel had gewerkt.

Vlak na de pauze kwam AZ dan op 1-3 via Jenner. Toch slaagde de ploeg van Louis van Gaal er niet in de wedstrijd te controleren. Nadat Ari Stam in de eigen zestien foutief gestopt had, schoot Lurling vanop elf meter zijn ploeg terug in de wedstrijd.

In de laatste 35 minuten zette NAC alles op alles. De ploeg drukte AZ tot diep in de eigen helft weg. De Alkmaarse verdediging wankelde, maar met enig geluk bleef ze alsnog overereind.  [AN]