Bayern moet zich herpakken

Philippe Crols
| 0 reacties
Bayern moet zich herpakken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een weekje interlandvoetbal is het opnieuw de beurt aan de nationale competities om te hernemen. In Duitsland is dat niets anders. Dit weekend is men er toe aan de veertiende speeldag.

Bayern wil uit het dal klimmen

Bayern Müchen leek een maand geleden al bijna zeker van de titel, maar toen stokte de machine. Enkele speeldagen later bedraagt de voorsprong op HSV en Werder Bremen nog slechts een puntje. Dit weekend ontvangt Bayern Wolfsburg. De ploeg van Peter van der Heyden (die weliswaar nooit mag meespelen) scheert dit seizoen ook niet bepaald hoge toppen en staat op de elfde plaats.

Als Bayern er opnieuw niet in slaagt om te winnen, kan Werder of HSV de leiding overnemen. Werder gaat op bezoek bij de rode lantaarn, Energie Cottbus. Hamburg is op zijn beurt dan weer de gastheer voor Hansa Rostock, een andere ploeg in degradatienood, al heeft het wel vijf punten voorsprong op de 16de.

Aanpikken bij de top

Enkele teams kunnen dit weekend een goede zaak doen. Leverkusen bijvoorbeeld. Dat team staat met 21 punten op een zesde plaats. Het telt zeven punten minder dan leider Bayern, maar in voetbal kan het snel gaan. Thuiswinst tegen Duisburg kan Leverkusen weer wat dichter bij de topclubs brengen. Duisburg zou eigenlijk beter ook nog eens winnen, want het parkeert al een tijdje op de voorlaatste plaats.

Hertha BSC is zoals gewoonlijk nog altijd het wisselvallige zelve. Het gaat vrijdag al op zoek naar drie punten en aansluiting bij de top. De hoofdstedelingen moeten dan wel voorbij revelatie Karlsruhe zien te geraken. Niet makkelijk, want Karlsruhe staat nog altijd op een knappe vierde plaats.

Nog een andere ploeg die probeert aan te pikken bij de top van de klassering is kampioen Stuttgart. De schwung lijkt er na de zege tegen Bayern en de bijhorende negen op negen weer wat in te zitten. Een nieuwe overwinning in Frankfurt zou voor aansluiting bovenaan zorgen.

Hannover en Schalke zijn twee teams die in elkaars buurt staan. Hannover is vijfde met 21 punten, Schalke staat enkele plaatsen lager met twee punten minder. Voor Hannover is dat goed, voor Schalke kan dat eigenlijk niet. Als het team uit Gelsenkirchen zijn titelkansen toch nog iet of wat leven wil inblazen, moet er gewonnen worden in Hannover.

Nürnberg met mes op de keel

Bekerwinnaar Nürnberg ziet de concurrentie onderaan week na week verder uitlopen. Deze week moet het eigenlijk winnen, want anders begint het er ongeveer halverwege het seizoen wel heel slecht uit te zien. Nürnberg ontvangt Dortmund dat er met vijftien punten ook niet bepaald goed voorstaat.

Onderaan het klassement staat ook nog een onderling duel op het programma. Bochum geeft thuis Bielefeld partij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties