Dembele en Pocognoli doen het voor AZ

Philippe Crols

AZ heeft donderdagavond met het kleinste verschil gewonnen van het Griekse Larissa. De overwinning was wel verdiend, maar vanzelf ging het allerminst.

De thuisploeg nam vanaf het begin de touwtjes in handen, maar de bezoekers trokken gewillig een muur op. Daardoor waren kansen in de eerste helft vrij schaars. AZ scoorde in die eerste helft wel een keer, maar het feestje ging niet door omdat Cziommer buitenspel stond toen Medunjanin de bal doorkopte. Rusten deden beide teams met 0-0.

Ook in de tweede helft had AZ het bijzonder moeilijk om de bezoekende verdediging uit verband te spelen. Het moest zelfs een aantal keren opletten voor de counters van Larissa. Uiteindelijk won AZ toch nog. Een kwartier voor tijd ging Pocognoli zijn linkerflank af en hij kon de bal voorbrengen. Na wat geharrewar duwde Dembele de bal dan toch over de doellijn. Meteen het beslissende doelpunt.