Lastige klus voor Werder Bremen

Philippe Crols
| 0 reacties
Lastige klus voor Werder Bremen
Foto: © SC

Bayern München staat nog altijd op de eerste plaats en de kans dat daar dit weekend verandering in komt is vrij klein. De titelkandidaat neemt het thuis op tegen Duisburg. Echte toppers staan er dit weekend niet op het menu.

Verraderlijke klus voor Werder Bremen

Werder Bremen prijkt sinds vorige week alleen op de tweede plaats. Het krijgt deze week een zeer verraderlijke karwei voorgeschoteld. Groen-wit moet zaterdag namelijk de verplaatsing maken richting Hannover. Die ploeg beweegt zich dit seizoen haast geruisloos door de Bundesliga, maar staat wel op een knappe zevende plek.

Dan is de kans dat Bayern of Hamburg punten verliezen dit weekend heel wat kleiner. Bayern München ontvangt in eigen huis de voorlaatste, Duisburg. Hamburg krijgt de rode lantaarn Cottbus over de vloer. Zowel Cottbus als Duisburg wonnen hun wedstrijd vorige week wel.

De kans dat Leverkusen punten kwijtspeelt op zaterdag is statistisch gezien ook vrij klein. De vijftiende in de stand, Hansa Rostock, komt op bezoek. Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat die ploeg nog eens won, maar vooralsnog staat de nieuwkomer in eerste klasse niet op een degradatieplaats.

Schalke en Stuttgart moeten aanklampen

Bij Schalke en Stuttgart draaide het tot dusver nog niet zoals men het gewild had. Het is voor beide teams dan ook aanklampen tot aan de winterstop. Kampioen Stuttgart zag vorige week een mooie reeks doorbroken worden door Dortmund en hoopt in eigen huis Wolfsburg toch te kloppen. De ploeg van Felix Magath is trouwens hoe langer hoe meer naar onder aan het wegglijden.

Schalke 04 krijgt een lastige opdracht. Het maakt de verplaatsing naar Frankfurt. Dat is geen geweldige ploeg, maar een uitwedstrijd tegen Frankfurt staat maar bij weinig teams bovenaan op het verlanglijstje. Frankfurt kan bij winst trouwens tot op drie punten van Schalke komen.

Ook Karlsruhe moet een beetje aanklampen na het verlies van vorige week. Na vijftien speeldagen vijfde staan is zeker niet slecht natuurlijk, maar in Bochum verliezen zou toch niet bepaald een goede zaak zijn. Ten slotte staan er dan nog twee duels op het programma. Het immer wisselvallige Hertha brengt een bezoekje aan Nürnberg. De bekerwinnaar staat nog altijd op de zestiende plaats. Dortmund opent op vrijdag in eigen huis de speeldag tegen Bielefeld en hoopt een vervolg te kunnen breien aan de wedstrijd van vorige week in Stuttgart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties