Vandenbergh riskeert zes maanden cel met uitstel

Nico Wieme
| 0 reacties
Vandenbergh riskeert zes maanden cel met uitstel
Foto: © SC

Voor het hof van beroep in Antwerpen heeft de openbare aanklager zes maanden cel met uitstel geëist tegen ex-Rode Duivel Erwin Vandenbergh. Het OM vraagt daarmee een bevestiging van het eerste vonnis. Naast die zes maanden cel met uitstel

De feiten waarvoor Vandenbergh terechtstaat dateren van 2003. De ex-vrouw van de voormalige profvoetballer van onder meer Lierse, Anderlecht en Lille beschuldigt hem van vervalsing van beleggingsfondsen. Ook zijn zoon Kevin, tegenwoordig aan de slag bij het Nederlandse FC Utrecht, diende destijds een klacht in.
Erwin Vandenbergh wordt ervan beschuldigd doelbewust fotokopieën te hebben gemaakt van 80 beleggingsfondsen en die in de echtscheidingsprocedure aan zijn ex en zijn zoon te hebben gegeven. De echte zou hij zelf bijgehouden hebben.
 
Volgens advocaat Vic Van Aelst, die Vandenbergh verdedigt, is er absoluut geen sprake is van vervalsing, omdat hij gewoon een kopie heeft gemaakt. Verder beweert de verdediging ook dat er geen bewijs is dat de vrouw recht zou hebben op de helft van de 156 aandelen. Het is, nog volgens advocaat Van Aelst, niet bewezen dat de vermeende overhandiging van de aandelen aan de ex van Vandenbergh ooit heeft plaatsgevonden. Op 21 december volgt het arrest.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties