De Haan wordt zeker geen bondscoach

De Haan wordt zeker geen bondscoach
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Foppe De Haan wordt zeker niet de nieuwe bondscoach van Nederland. De huidige coach van Jong Oranje heeft dat aan zijn vrouw beloofd. Nederland zoekt een nieuwe bondscoach nadat Marco Van Basten eerder aangaf dat hij ermee stopt na het EK.

Foppe De Haan maakte zijn beslissing bekend op het televisieprogramma 30-Hoog van de NCRV. Zondagavond wordt dat programma uitgezonden op Nederland 2. De Haan, een Fries, wordt de laatste tijd geciteerd als één van de grote kanshebbers om Marco Van Basten op te volgens als bondscoach van Nederland. Van Basten gaf eerder al aan dat hij ermee stopt na het Europees kampioenschap in Zwitersland en Oostenrijk volgende zomer.

Vlak voor De Haan vertrok naar de televisiestudio had de vrouw van De Haan haar man nog gezegd dat hij moest vertellen dat hij zeker niet de nieuwe bondscoach van Oranje zou worden. De Haan antwoordde dat hij dat ook niet van plan was te worden.

Ondertussen worden nog heel wat namen genoemd als potentiële opvolgers voor Van Basten. Fred Rutten (FC Twente), Bert Van Marwijk (Feyenoord Rotterdam), Co Adriaanse (Al Sadd, Qatar) en Martin Jol (zonder team) zijn de meeste genoemde namen. Louis Van Gaal, coach van AZ, heeft al aangegeven dat hij pas bondscoach zou kunnen worden na 2009.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws