De Cock: 'Ik voel me weer voetballer'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Cock: 'Ik voel me weer voetballer'
Foto: © SC

Olivier De Cock speelt momenteel bij Fortuna Düsseldorf, dat in de Duitse derde klasse uitkomt. Een serieuze stap terug tegenover Club Brugge, maar toch voelt De Cock zich gelukkig.

De Cock was al een hele tijd overbodig bij Club Brugge en mocht daarom weg. De rechtsachter werd afgelopen zomer op het laatste nippertje uitgeleend aan Fortuna Düsseldorf. Daar voelt hij zich erg goed, zo blijkt.

"Ik voel me weer voetballer", opent De Cock in Het Nieuwsblad. "Sedert mijn debuut in september speelde ik alle matchen, eerst als rechtsback, later als verdedigende middenvelder. Bij mijn komst stond Fortuna trouwens eerste, we werden ondertussen al herfstkampioen. Maar na de nederlaag vorige week tegen Union Berlin zijn we plots gezakt naar de vijfde plaats, op twee punten van de leider. We scoren moeilijk, de enkele goals van Axel Lawarée ten spijt."

"Of ik rancune voel tegenover Club Brugge? Neen, mijn zoontje Kevin (7) speelt nu zelfs bij Club. Als echte Bruggeling wil ik er altijd met een gerust gemoed blijven komen, ik zal dus niet natrappen. Maar het doet wel nog pijn. Was ik er uitgezet voor iemand die zoveel beter was, in een jaar dat Brugge los kampioen was geworden, dan had ik het nog kunnen aanvaarden. Nu niet."

"Neen, wellicht keer ik niet meer terug. Mijn contract loopt tot 2009, maar ik reken er niet meer op. Ik kan hier trouwens nu al bijtekenen, maar ik wacht nog af. Dit is een jaar om ritme op te doen, daarna wil ik nog drie tot vier jaar op hoog niveau doorgaan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties