Zware straffen voor Grossmüller, Almeida en Idrissou

Nico Wieme
| 0 reacties
Zware straffen voor Grossmüller, Almeida en Idrissou
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schalke 04-speler Carlos Grossmüller is voor zijn onbezonnen gedrag van afgelopen weekend tegen Eintracht Frankfurt zwaar gestraft. Ook Hugo Almeida van Werder Bremen en Mohamadou Idrissu van MSV Duisburg kennen hun strafmaat.

Het sportgerecht van de Duitse voetbalbond (DFB) toont zich een pak slagvaardiger dan zijn Belgische collega’s. Waar het bij ons soms weken duurt vooraleer een speler zijn straf kent na een rode kaart, treedt men in Duitsland kordaat op. Het sportgerecht legde de Uruguayaan Carlos Grossmüller van Schalke 04 een schorsing op van vijf wedstrijden en bedacht hem met een bijkomende boete van 10 000 euro voor zijn handgemeen.
 
Schalkes wisselspeler Grossmüller liep tijdens een spelonderbreking op het veld en sloeg tegenstander Michael Thurk met zijn rechterhand keihard in het gezicht. Daarna heeft hij zijn slachtoffer ook nog eens op de grond geduwd. Grossmüller, zich waarschijnlijk plots bewust van zijn ongehoorde daad, is dan vliegensvlug in de kleedkamer gevlucht, maar kreeg toch nog een rode kaart aangesmeerd van scheidsrechter Helmut Fleischer.
 
De DFB sprak ook drie schorsingsdagen uit voor Hugo Almeida van SV Werder Bremen en Mohamadou Idrissou van MSV Duisburg. Almeida had zich in de blessuretijd van de met 4-3 verloren wedstrijd bij Hannover 96 aan Szabolcs Huszti vergrepen. De Portugees had zich voordien al tegenover de scheidsrechter misdragen en kreeg prompt de rode kaart. Idrissou van Duisburg heeft in de uitwedstrijd bij Bayern München nagetrapt naar keeper Oliver Kahn. Scheidsrechter Babak Rafati stuurde hem onmiddellijk van het veld.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties