Analyse Toptrio blijft winnen in Oost-Vlaanderen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Toptrio blijft winnen in Oost-Vlaanderen
Foto: © SC

Een overzicht na de heenronde in de hoogste Provinciale afdeling leert ons dat 3 ploegen zich bovenaan meer en meer afzonderen. Ook in de kelder van de rangschikking wordt de achterstand steeds groter.

Sparta Petegem – 37pt kon slechts met een late treffer afstand nemen bij Jong Lede - 23pt en blijft de rangschikking aanvoeren.
 
Met een 8ste opeenvolgende thuiszege stelde Terjoden-Welle – 34pt de 2de plaats veilig al had de ploeg het, vooral in de 2de helft, knap lastig tegen JV Kruibeke – 16pt.
 
Aan de rust bij Rapide Lebbeke – 9pt zat men bij FC Eeklo – 29pt diep in zak en as. In een dolle laatste 20 minuten werd de uitzichtloze situatie toch nog in een overwinning omgebogen, de 6de opeenvolgende. Eeklo vergroot meteen ook de voorsprong in het 2de periodekampioenschap.
 
Kwik Eine – 25pt zit al een tijdje in een neerwaartse spiraal en ziet het toptrio afstand nemen. In eigen huis ging Eine onderuit tegen SK Berlare – 25pt, dat mee oprukt naar de 4de stek.
 
Tot een kwartier voor tijd leidde Sint-Gillis-Waas – 22pt nog vrij comfortabel tegen FC Waarschoot – 13pt. Toch moesten de Waaslanders nog met een gelijkspel genoegen nemen.
 
Misschien onverwacht, maar zeker niet onverdiend, nam SK Lebbeke - 19pt de volle buit mee FC Vrasene – 18pt, waar topschutter Raaymakers al een paar weken droog staat.
 
Sparta Ursel – 18pt ging met het kleinste verschil de boot in bij een noodgedwongen sterk gewijzigd SKDJ Lovendegem – 15pt
 
Eendracht Aalter – 18pt had alle moeite om Glenn Baert te kloppen maar kon de thuiswedstrijd tegen Rode Lantaarn SK Lebeke-Aalst - 8pt alsnog winnend afsluiten.
 
Samenvatting:
Zelfs al telt Eeklo 8 punten achterstand op leider Petegem, de 6 opeenvolgende overwinningen maken dat deze ploeg zeker nog niet is uitgeteld voor de titel. Samen met Terjoden-Welle, dat het eveneens uitstekend blijft doen, mogen we dus van een Toptrio praten. In de strijd om de 2de periodetitel staat Eeklo ruim afgescheiden aan de leiding, al volgt Terjoden (theoretisch) op slechts 2 punten. Immers, Terjoden en Kruibeke speelden vorige zondag al hun wedstrijd van de 30ste speeldag. Het zou dus best kunnen dat we tot het competitieslot moeten wachten om te weten wie het 2de periodekampioenschap binnenrijft.
 
Het “peloton” is flink vergroot, met 10 ploegen in een waaier van 9 punten. Wekelijks wordt er daarin ongetwijfeld haasje-over gesprongen.
 
Onderaan blijft Waarschoot voorlopig uit de greep van Rapide Lebbeke en SK Lebeke-Aalst en ook de volgende speeldag kan daarin geen verandering brengen. Wekelijks stellen de beide Clubs op de degradatieplaatsen vast, dat ze zelden echt moeten onderdoen voor de tegenstanders. Alleen, daar koop je niets voor. De realiteit is en blijft dat enkel de punten tellen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties