We zien het zwart in voor de Belgen

Yves Dekoning
| 0 reacties
We zien het zwart in voor de Belgen
Foto: © SC

De Rode Duivels konde zich niet kwalificeren voor het EK2008 en veel Vlaamse fans zien ook de WK-campagne op een sisser eindigen.

Wil België er in 2010 bij zijn in Zuid-Afrika, dan moet het in een groep met Spanje, Turkije, Bosnië, Armenië en Estland bij de eerste twee eindigen. Het nummer één plaatst zich rechtstreeks, het nummer twee moet het via de barrages doen. Na de loting liet de KBVB meteen weten te mikken op de tweede plaats. Waarmee ze al meteen aangeven dat Spanje te sterk is en dat we dan Turkije en Bosnië moeten voorblijven. En onderschat ook Armenië en Estland niet. Is dat een teken van gezond realisme, een gebrek aan ambitie of overschatting van het eigen kunnen? Kan René Vandereycken het zwalpende schip naar Zuid-Afrika loodsen?

Veel Belgische voetbalfans koesteren weinig hoop op de kwalificatie. Maar liefst 65% van de stemmers op Voetbalkrant verwachten dat de Belgen in Zuid-Afrika zullen ontbreken. Voor 37% zullen de Rode Duivels zelfs ruim tekort schieten. Toch gelooft 19% dat we lang zullen strijden met de grote landen, maar strijdend ten onder gaan. Eerzaam sneuvelen in de barrages wacht ons volgens 9% van de supporters.

Toch zijn er ook Belgen die de toekomst positief aanschouwen, 27% verwacht dat België zich zal plaatsen via de barrages. Er zijn zelfs nog 8% echte believers die geloven dat de Duivels zich als groepswinnaar zullen kwalificeren. Opvallend is dat 7% zelfs denkt dat België de reeks zal domineren en zich vlot plaatsen ten nadele van de Spanjaarden en Turken. Een opvallend contrast met de pessimistische visie van de meerderheid. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties