Club Brugge kan winterkampioen worden

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Club Brugge kan winterkampioen worden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag staan er twee bijzonder interessante wedstrijden op het programma. Om 13u speelt Club Brugge thuis de topper van het weekend tegen Anderlecht, vijf uur later neemt Charleroi het op tegen AA Gent.

Club Brugge - Anderlecht is altijd een speciale wedstrijd, maar dit keer is de inzet extra hoog. Club kan zich namelijk tot herfstkampioen kronen, terwijl Anderlecht absoluut niet mag verliezen, wil het nog kans maken om dit seizoen de titel te pakken.

De wedstrijd wordt al om 13u afgetrapt. Volgens Club-trainer Jacky Mathijssen een voordeel voor zijn ploeg, omdat Anderlecht extra vroeg zal moeten vertrekken uit het Brusselse. Mathijssen hield zich echter koest deze week, grote uitspraken vielen er van zijn kant niet te noteren. Wel bij spits François Sterchele, die Anderlecht een arrogante ploeg noemde. De transfersoap afgelopen zomer is daar niet vreemd aan.

Sterchele koos na onderhandelingen met Anderlecht dus toch voor Club Brugge. Hij werd aangetrokken nadat Cyril Théréau te duur breek voor Club. Diezelfde Thréréau tekende niet veel later bij Anderlecht, dat hem koos nadat Sterchele zijn njet had gegeven. Voor hetzelfde geld had Sterchele dus bij Anderlecht gezeten, Théréau bij Club Brugge. Het maakt de wedstrijd er alleen maar interessanter op.

In ieder geval zal de winnaar van deze wedstrijd de winnaar van het weekend worden. Standard verloor immers twee dure punten op het veld van Dender.

Wie ook wil profiteren van dat puntenverlies, is AA Gent. De Buffalo's knoopten vorige week weer aan bij het goede spel van het begin van het seizoen en willen daar op het veld van Charleroi een vervolg aan breien. Charleroi is nooit een simpele verplaatsing, maar de Karolo's hebben er een teleurstellende eerste seizoenshelft opzitten. Trainer Philippe Vande Walle nam deze week ontslag, Thierry Siquet zal hem (voorlopig?) vervangen als hoofdcoach. Benieuwd of hij kan debuteren met een zege tegen Gent.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties