Heist laat Rupel Boom nog bibberen

Geert ROUSSEAU

De vraag was of de bezoekers uit Heist onverwacht de Steenbakkers voor het eerst een verlieswedstrijd zouden kunnen aansmeren.

Spits Verroken diende onverwacht verstek te laten wegens familiale omstandigheden.  Trainer Spaenhoven moest dus zijn ploeg wat bijsturen waardoor onder meer Gert Michiels op de bank moest plaatsnemen.  Zoals dit al vaker dit seizoen het geval was greep Rupel Boom haar tegenstrever onmiddellijk bij de keel.  De stadionklok wees amper 1 minuut en enkele luttele seconcen aan toen een bezoekende verdediger een foutieve ingreep moest uitvoeren op Jerry Poorters in de grote rechthoek.  Duidelijke strafschop dus en het was Saïd El Harchi die zijn verantwoordelijkheid nam.  Hij kon bezoekersdoelman Olieslagers op het verkeerde been zetten en meteen 1-0.  De thuisploeg liet het daar niet bij en Heist moest alle hens aan dek roepen.  Amper drie minuten later kreeg Koen Carlier de bal goed toegespeeld.  Hij gaf een schot weg waarvan iedereen dacht dat de bezoekersdoelman deze bal probleemloos zou kunnen oprapen.  De doelman zag deze bal echter naast hem in doel verdwijnen; meteen het tiende doelpunt van de spits die duidelijk in een betere vormcurve zit.  Zowel de clubleiding als de supporters kunnen blij zijn met de recente contractverlenging van dit goudhaantje!  Rupel Boom bleef op haar elan doorgaan en via dreigende flankacties van een bedrijvige Kenny Laevaert werden nog enkele kansen gecreeërd maar ditmaal konden deze niet onmiddellijk succesvol worden omgezet.  Rond de achtste minuut kon Heist een eerste keer uit de omknelling komen maar werd de aanval wegens buitenspel vroegtijdig afgebroken.
Opnieuw was het de beurt aan de thuisploeg om haar overwicht nog wat meer gestalte te geven.  Eerst een open doelkans waarbij Koen Carlier ditmaal uitzonderlijk de bal eens niet in doel kon verlengen.  Vervolgens een prachtige kopbal-buffelstoot van Jerry Poorters die de bal jammer genoeg op het doelhout zag terugstuiten.    Rupel Boom moest nu wat gas terugnemen en rond het halfuur kon Heist door de opgezette buitenspelval glippen.  Bezoeker Hendrickx kon deze aanval succesvol afronden en de aansluitingstreffer op het bord plaatsen.  Lang bleef deze score echter niet staan want enkele minuten later kon Nick Van Der Westerlaken een goed getrapte voorzet met het hoofd mooi in doel afronden.  Net voor het rustsignaal viel er dan nog een mooie combinatie te bewonderen waarbij een sterk akterende Saïd El Harchi de vrijstaande Koen Carlier bediende.  Zijn schot zoefde over doel.
Niet alle toeschouwers hadden hun plaats terug ingenomen of Rupel Boom ondernam via Nick Van Der Westerlaken een poging hun tegenstrever een vierde doelpunt aan te smeren.  De bal verdween echter naast doel.  De concentratie nam dan af bij de Steenbakkers en de bezoekers uit Heist toonden zich balvaster en voelden aan dat zij meer en meer in de wedstrijd kwamen.  Eens te meer zou blijken dat de reeks onbenutte kansen door Rupel Boom hen nog zuur zouden kunnen opbreken.  De scheidsrechter oordeelde  immers dat  een fout op Van den Schoor voldoende was om een strafschop toe te kennen.  De speler zelf aarzelde niet zelf deze te nemen en lukte de 3-2 aansluitingstreffer.
Zo was het nog eerder onverwacht bang aftellen tot het verlossende eindsignaal door de ref werd gefloten.  Toch niet vergeten dat Rupel Boom met 38 punten een nog steeds ongeslagen ploeg is en dus op een mooie reeks van wedstrijden kan terugblikken.  De rustperiode zal hen goed doen en wellicht zal de trainersstaf ook deze gelegenheid aangrijpen de spelers te wijzen op het vermijden van concentratieverlies en onnodige nonchalance die soms de kop opsteekt.