Hoe gaat het met Grégory Pujol?

Hoe gaat het met Grégory Pujol?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kent u Grégory Pujol nog? Twee seizoenen geleden streek deze Franse spits neer in het Astridpark na de verhuis van Aruna Dindane naar Lens.

Grégory Pujol kwam in de zomer van 2005 over van het Franse FC Nantes. Anderlecht huurde de Fransman voor één jaar. De toenmalige 25-jarige targetman stond in Frankrijk bekend als een goede kaatser en zou bij paars-wit een perfect aanspeelpunt moeten worden voor de snelle spitsen Mbo Mpenza en Serhat Akin. In Frankrijk stond hij echter niet meteen bekend als een scoremachine. Hij scoorde in 71 wedstrijden slechts elf doelpunten bij Nantes. Het vorige seizoen was volledig de mist ingegaan wegens een voetblessure. Bij Anderlecht hoopte Pujol zijn carrière te herlanceren.
 
Het huwelijk was echter niet echt geslaagd te noemen. De eeuwige bankzitter trad in competitieverband slechts elf keer aan, waarvan vijf keer aan de aftrap, en vond maar vier keer de weg naar de netten. De vage belofte van de paars-witte top dat Pujol mocht blijven indien Anderlecht kampioen speelde, werd niet ingelost en zo vertrok de Fransman langs een achterpoortje uit het Constant Vanden Stockstadion.
 
Pujol keerde terug naar zijn vaderland en vond met het pas gepromoveerde Sedan een nieuwe club. Daar kon hij vorig seizoen duidelijk beter aarden dan in Anderlecht, want in 32 wedstrijden wist hij acht keer de netten te doen trillen. Maar ook dat huwelijk hield maar een jaar stand, omdat Sedan degradeerde en Pujol zag het absoluut niet zitten om in de Franse tweede klasse te gaan spelen. Uiteindelijk vond hij vorige zomer onderdak bij Valenciennes FC. Ook daar doet de ex-Anderlechtspits het tot nu toe niet onaardig. Hij speelde alle negentien wedstrijden en daarin was hij al goed voor vijf treffers.
 
Sinds vorig seizoen speelt Valenciennes FC weer in de Ligue 1. In 2005-2006 speelde de ploeg kampioen in de Franse tweede klasse en mocht dan na meer dan tien jaar afwezigheid weer in de eerste klasse aantreden. Vorig jaar eindigde Valenciennes als zeventiende, net boven de degradatieplaatsen. In deze jaargang doen de Noord-Fransen het opvallend goed. Halfweg de competitie bekleden zij de zesde plaats met 29 punten. Op 16 november van dit jaar speelde Anderlecht er vriendschappelijk. Het werd 3-3 met doelpunten aan Franse zijde van Kharroubi Khaled en twee keer – jawel – Pujol. Voor Anderlecht scoorden Mbo Mpenza, Nicolas Frutos en … Cyril Théréau. Hopelijk voor hem krijgen we binnen twee jaar niet hetzelfde verhaal als van zijn landgenoot Pujol.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties