Op zoek naar de 3 punten in Tubize

filip broos
| 0 reacties
Op zoek naar de 3 punten in Tubize
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een weekje zonder voetbal staan vanavond in het stade Leburton AFC Tubize en KVK Tienen oog in oog met elkaar. Afwachten of het weekje rust een van beide ploegen goed uitkwam of niet.

 De wedstrijd vanavond komt voor beide ploegen na een weekend zonder voetbal, beide ploegen zagen hun wedstrijd vorig weekend afgelast worden wegens koning winter. Vraag is of deze week zonder voetbal een van beide ploegen goed uitkomt, want beide ploegen zaten in een stijgende vormcurve.


Tubize komt vanavond aan de aftrap wetende dat het afgaande op gespeelde wedstrijden zelf de virtuele leider is in 2e nationale.  Trainer Saint-Jean kan rekenen op een gemotiveerde kern maar moet wel in de verdediging de geschorste Vandenbroeck missen. In de aanval kan men ook geen beroep doen op speerpunt Njock die de wedstrijd mist wegens een operatie aan de tanden.

Wel van de partij en zeker extra gemotiveerd is doelman Thierry Berghmans die zeker en vast zijn doel wil schoon houden tegen de suikerjongens, net zoals hij deed met zijn voormalige ploeg OH Leuven in de derby's tegen de mannen uit Tienen.  Andere oud bekenden zijn Mvuezolo en nog een ex-leuvenaar Kevin Stuckens.  Al start deze laatste waarschijnlijk op de bank.


Voor KVK Tienen kwam de uitgestelde wedstrijd op KVSK United niet op een zo goed moment daar ook de beloftencompetitie werd afgelast en de ploeg zo de talrijke testers niet kon bezigen vorig weekend. Tienen dat uitdrukkelijk op zoek is naar een plaatsje in de eindronde hoopt in deze korte winterstop toch wel versterking binnen te halen, afwachten of de versterking kan zorgen voor de nodige punten om die eindronde te bereiken.


De ploeg van trainer Nassen kampt al het hele seizoen met zware blessures en ook voor deze wedstrijd kan men op een heel aantal van de suikerjongens geen beroep doen. Zo loopt Geebelen er vanavond nog altijd niet bij. Hij blijft last hebben van de enkel en zo rust de zwaarte van de aanval op de schouders van Vanarwegen, die zijn waarde toch al heeft bewezen dit seizoen. Op het middenveld recupereert men wel Régis Lacroix na een schorsingsdag. Deze laatste zal samen met zijn broer Michael en balvirtuoos Bayock moeten zorgen voor aanvoer naar de aanval.
In de verdediging is ook Steven De Pauw nog altijd out met een enkelletsel. Verder een volle ziekenboeg met Van Impe, Lukanovic, Mbonabucya.
Kan Tubize de 3 punten thuishouden en zo verder opklimmen naar de echte leiderplaats of slagen de suikerjongens erin de punten mee te nemen naar het bergéstadion en zo aansluiting te houden bij de eindronde-kandidaten. Antwoord hierop zaterdagnamiddag in het Leburton stadion in Tubize. De wedstrijd wordt afgetrapt om 14u30 en niet zoals gewoonlijk om 20u00 wegens problemen met de lichtinstallatie.
Scheidsrechter van de wedstrijd is de heer Sam Loeman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties