Dilemma voor Lehmann: geld of EK

Nico Wieme
| 0 reacties
Dilemma voor Lehmann: geld of EK
Foto: © SC

Jens Lehmann moest in de wedstrijd tussen zijn team Arsenal en Everton weer vrede nemen met een plaats op de bank. Als de Duitse international zijn plaats basisplaats in de Mannschaft wil vrijwaren, dringt een vertrek naar Dortmund zich op.

Misschien was het Lehmanns laatste wedstrijd op de bank van Arsenal. Vrijdag kreeg hij van zijn trainer Arsène Wenger toestemming om de club te verlaten. “Lehmann moet zelf beslissen wat hij wil”, zei de Fransman. Volgens de Duitse krant Bild am Sonntag kan zijn transfer naar Borussia Dortmund nu in een stroomversnelling komen.
 
Vorige week waren BVB-baas Hans-Joachim Watzke en manager Michael Zorc in Londen om Lehmann een contractvoorstel te doen. Volgens Bild am Sonntag zou de doelman ongeveer een miljoen euro netto in de terugronde kunnen verdienen bij de Borussen. Veel geld, maar bij Arsenal zou hij 1,6 miljoen opstrijken voor dezelfde periode. Lehmanns reactie: “Ik denk er nog eens over na.”
 
Uiteindelijk draait alles rond één dilemma. Wat is voor de Duitser het belangrijkste? Het geld of het Europees Kampioenschap? Als bankzitter bij Arsenal zit de kans er dik in dat hij zijn basisplaats in de elf van bondscoach Joachim Löw verliest. Sportdirecteur Matthias Sammer van de Duitse voetbalbond zou het schitterend vinden mocht Lehmann komen. “Het zou voor beide partijen een meevaller zijn. Dortmund krijgt er een klassedoelman bij en een leidersfiguur met een winnaarsmentaliteit en Jens zou genoeg aan spelen toekomen om zijn plaats in de nationale ploeg te behouden.”
 
Er dreigt echter wel wat gevaar. Lehmann speelde al tussen 1999 en 2003 voor Dortmund. Toen huidig Dortmundkeeper Roman Weidenfeller in 2002 naar de Borussen kwam, werd Lehmann al snel zijn vijand nummer één. Met uitspraken als “Kahn is mijn voorbeeld” en “Wat Lehmann gestopt heeft, had ik ook kunnen stoppen” werkte hij de Arsenalbankzitter danig op de heupen. Er was ook vaak ruzie in de kleedkamer. Eén ding is zeker: als Weidenfeller hersteld is, zal hij niet zomaar op de bank plaatsnemen…
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties