Liverpool moet top-3 laten gaan

Kristof Blomme

Ook dit seizoen lijkt Liverpool niet lang mee te doen voor de Engelse titel. De Reds kwamen tegen staartploeg Wigan niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Manchester City, dat won bij Newcastle, gaat voorbij Liverpool naar de vierde plaats.

Zowel Arsenal, Manchester United als Chelsea hadden gisteren gewonnen en dus stond Liverpool onder druk. Vijf minuten na de pauze bracht Fernando Torres zijn club op voorsprong. Hoewel doelman Kirkland met enkele schitterende reddingen uitpakte leek Liverpool op die manier toch de volle buit te pakken. Tien minuten voor affluiten zorgde verdediger Bramble echter voor stilte op Anfield met een knap afstandsschot. Benitez bracht, met de moed der wanhoop, nog Crouch en Kuyt op het veld, maar ook zij konden het tij niet meer keren. Liverpool telt nu al een achterstand van twaalf punten op leider Arsenal. Hoewel het nog een wedstrijd tegoed heeft lijkt de titel nu alweer verloren.

Manchester City boekte wel een knappe overwinning. Het klopte Newcastle met 0-2. Vijf minuten voor het rustsignaal bracht Elano de bezoekers op voorsprong. Newcastle kreeg mogelijkheden, onder andere via de ingevallen Michael Owen, maar doelman Hart stond attent te keepen. In de tweede helft besliste Fernandes uiteindelijk de wedstrijd. Manchester City klimt voorbij Liverpool naar de vierde plaats. Het telt een voorsprong van één punt op de Reds.

Blackburn klopte Sunderland met het kleinste verschil. Vijf minuten na de pauze kon Whitehead de bezoekers op voorsprong brengen vanop de stip, maar hij faalde. Even later kreeg ook Benni McCarthy de kans vanaf elf meter. Hij liet de kans niet liggen en besliste meteen de partij. Bolton boekte een belangrijke overwinning tegen het ter dood veroordeelde Derby County. Het duurde wel tot de allerlaatste minuut vooraleer de ingevallen Giannakopoulos het enige doelpunt van de partij scoorde. Bolton verlaat langzaam de kelder van het klassement, het is voorlopig veertiende.