Interview De Sutter: 'Sluit terug naar Club niet uit'

Thomas Dubois
| 0 reacties
De Sutter: 'Sluit terug naar Club niet uit'
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Tom De Sutter is hot in het Belgisch voetbal. Niet alleen kende hij samen met z’n ploeg Cercle Brugge een uitstekende heenronde, ook op individueel vlak loopt alles perfect. Het online magazine Man-oeuvre.be sprak met de beloftevolle speler.

Cercle Brugge staat op de derde plaats in de competitie, en dat is zeker niet onverdiend. Dat weet ook Tom De Sutter: “We zijn de best voetballende ploeg en we hebben al bewezen dat het geen geluk is. We zijn er alle 17 wedstrijden voor gegaan, met als gevolg dat we nu op een derde plaats staan”, vertelt hij op Man-oeuvre.be. Zoals zovele hadden ze het succes ook vooraf bij Cercle niet verwacht. “Niemand had dat verwacht denk ik. In het begin van het seizoen werden we zelfs als een degradatiekandidaat bestempeld.”
 
Dat zorgt ervoor dat de sfeer bij groen-zwart optimaal is. “De sfeer is al van in het begin van het seizoen goed. Zowel op als naast het veld, het gebeurt wel eens dat we samen op stap gaan. De trainer zei onlangs nog dat hij zo’n goeie sfeer binnen een groep nog maar zelden had meegemaakt”, gaat hij verder.
 
Dromen van Europees voetbal of zelfs de titel, doen ze bij de vereniging nog niet. “Daar is het nu nog veel te vroeg voor. We zijn nog maar halverwege en er zijn nog veel punten die we kunnen winnen of verliezen. Pas de laatste vijf wedstrijden zal ik daar aan beginnen denken. Als we dan tenminste nog meedoen voor Europees natuurlijk”, gaat de speler verder.
 
En als hij dan nog bij Cercle speelt uiteraard, de spits staat namelijk in verregaande interesse van een hoop ploegen, ook van Anderlecht. “Als je naar Anderlecht gaat moet je zeker van jezelf zijn, er heerst daar altijd een zekere druk en daar moet je mee kunnen omgaan. Van een ding ben ik wel zeker en dat is dat ik onder druk wel presteer.” Gepolst naar welke topclub zijn voorkeur uit zou gaan, blijft hij in het midden. Ook Club Brugge waar hij zijn jeugdopleiding genoot maakt nog kans. “Ik sluit het niet uit, maar dat is afhankelijk van allerlei factoren. Als alles in die richting wijst dan keer ik zeker terug naar Club Brugge”, besluit De Sutter. Voor alle duidelijkheid, van interesse van Club Brugge is er voorlopig geen sprake.
 
Het volledige interview met meer details rond het goeddraaien bij Cercle, over Anderlecht en over het verleden en de toekomst vind je terug op www.man-oeuvre.be

Auteur: Simon Verbaeys
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties