Lokeren trekt naar burgerlijke rechtbank

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Lokeren trekt naar burgerlijke rechtbank
Foto: © SC

Lokeren trekt naar de burgerlijke rechtbank. Voorzitter Roger Lambrecht wil de voetbalbond dwingen om zijn club toch toe te laten tot de volgende ronde van de Beker van België.

Lokeren won zijn eerste bekerpartij tegen Red Star Waasland, maar later bleek dat die overwinning niet reglementair tot stand was gekomen. Sinds dit jaar moeten er namelijk vier in België opgeleide spelers op het scheidsrechtersblad staan, maar er ontbrak bij Lokeren dus eentje in de 1/16e finalewedstrijd tegen RS Waasland. De KBVB merkte dit op en diende klacht in tegen Sporting Lokeren.

Het Sportcomité oordeelde daarna dat Lokeren een 0-5 forfaitnederlaag kreeg aangesmeerd en dat Waasland door mocht naar de volgende ronde, in en tegen RSC Anderlecht. Lokeren ging na overleg echter in beroep en zo kwam de zaak voor de evocatiecommissie. Die velde hetzelfde verdict.

Lokeren is het niet eens met die beslissing. "Er zitten teveel hiaten in deze hele affaire. Bovendien is de straf niet in verhouding met het zogenaamde misdrijf. Logisch dat wij hiertegen protesteren. Ik hoop dat de rechter in Brussel beslist dat wij gelijk krijgen", vertelde voorzitter Roger Lambrecht tegenover het persagentschap Belga.

De burgerlijke rechtbank van Brussel zal zich vandaag al in kort geding over de zaak buigen.


Met dank aan J. Vereecke.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties