Analyse Stuttgart: Kampioen kan niet bevestigen

Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart: Kampioen kan niet bevestigen
Foto: © SC

Landskampioen VFB Stuttgart heeft een vrij groot mirakel nodig wil het straks zijn titel nog verlengen. Het team van trainer Veh staat halverwege op elf punten van Werder en Bayern. Stuttgart is pas achtste.

Verwachtingen voor het seizoen  

Het was voor het seizoen al niet echt waarschijnlijk dat Stuttgart zijn titel zou prolongeren. Het team werd grotendeels wel behouden (enkel Hildebrand was een noemenswaardige vertrekker) en de kern werd versterkt, maar Stuttgart werd vorig seizoen voor een groot deel ook kampioen omdat de rest faalde. Een plaats in de top-3 was het doel voor aanvang van het seizoen. 

Het verloop van de eerste ronde

Stuttgart begon niet echt goed aan de competitie. Een gelijkspel thuis tegen Schalke, verlies in Berlijn en een nipte zege tegen Duisburg waren goed voor een magere 4/9. Toen op speeldag vier verloren werd in Karlsruhe was de crisis al een feit. Stuttgart modderde maar wat aan en de topper in Bremen werd kansloos verloren (4-1). Ook tegen degradatiekandidaat Rostock waren de troepen van Veh niet opgewassen. 

Opeens leek er toch licht in de duisternis te komen voor de landskampioen. Ne de rammeling in Hamburg op speeldag tien werd er in eigen huis gewonnen van Leverkusen. Vervolgens ging Nürnberg voor de bijl en werd ook Bayern wandelen gestuurd dankzij de genitale goal van Gomez.

Toch was de landskampioen niet vertrokken. In Frankfurt werd er nog wel gewonnen, maar vervolgens werden er nog nederlagen tegen Dortmund en Bielefeld geboekt. Daardoor staat Stuttgart dus pas op de achtste plaats. 

Ook de Champions League werd sportief gezien een flop. In een weliswaar sterke groep met Lyon, Barcelona en Rangers eindigden de Duitsers op de laatste plaats.

Wat brengt de toekomst ?  

Stuttgart heeft een zeer goede tweede ronde nodig wil het straks nog naar de Champions League gaan, al weet je maar nooit natuurlijk. Vorig seizoen eindigde Stuttgart ook met een bijzonder knappe reeks. Veel zal vooral afhangen of topschutter Gomez fit is of niet. 

Uitblinker – Ontgoocheling  

Veel uitblinkers waren er niet in de eerste ronde bij Stuttgart. Toch vermelden we de goede prestaties van verdedigers Tasci en Meira. Ook middenvelders Hilbert en Pardo hielden het hoofd boven water in een moeilijke periode.

De versterkingen in de breedte vielen te licht uit. Farnerud en Ewerthon konden een mooi cv voorleggen, maar slaagden tot dusver niet in Stuttgart.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties