Schotten richten officiele STVV fanclub op

Rita De Meyer
| 0 reacties
Schotten richten officiele STVV fanclub op
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sinds maandagavond heeft STVV er een nieuwe supportersclub bij. En dan zal u zeggen, het gaat om Schotse fans van Dundee United die de handen in elkaar sloegen en een heuse Schotse STVV fanclub oprichten.

Hoe kwamen deze gasten op dit idee, wel sinds een 5-tal jaar zakken regelmatig enkele Schotten af naar Staaien om er de kanaries aan te moedigen. Het begon allemaal met ene Roy Dittrich, deze kersverse voorzitter van de Schotse fanclub zakte ongeveer vijf jaar geleden af naar Sint-Truiden om er vrienden te bezoeken en kwam zo in contact met STVV. Eens thuis zocht hij via internet meer informatie over de kanaries. Van het één kwam het ander en al snel volgde er een tweede bezoekje aan Haspengouw en STVV. Roy Dittrich kwam vaker en vaker terug naar Sint-Truiden en bracht telkens meer en andere vrienden mee. Ondertussen heerst er in hun thuisstad, het Schotse St.-Andrews, een ware geel-blauwe koorts. 

Het idee een eigen fanclub op te richten sluimerde reeds maanden en maandag werden ze dan ook voorgedragen op de vergadering van het supportersverbond KSTVV en unaniem aanvaard. Vrijdag zakt het voltallige bestuur van "KSTVV Schotse Supporters Club" af naar Staaien om er de oefenwedstrijd tegen derde klasser Veldwezelt bij te wonen. Daags nadien worden ze officieel voorgesteld en ingehuldigd op Staaien.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties