Kortrijk-Zulte Waregem op scherpst van de snee

Nico Wieme
| 0 reacties
Kortrijk-Zulte Waregem op scherpst van de snee
Foto: © SC

De Beker van België staat dit weekend in het teken van de derby’s. Met Dender-Aalst, Kortrijk-Zulte Waregem en Cercle-Club staan er maar liefst drie onvervalste derby’s op het programma. Kortrijk loopt alvast warm voor de partij van vanavond tegen Wa

“Boerkes tegen dikkenekken”
“De derby leeft hier bijzonder hevig”, zegt Stijn Meert, Kortrijkzaan in Waregemse loondienst, in Het Nieuwsblad. “Maar ik heb de indruk dat ze er bij Kortrijk nog meer mee bezig zijn dan bij ons. Voor ons is het vooral een match waarin we de kwartfinale van de beker moeten proberen te halen”, beweert Meert.
 
Bij Zulte Waregem proberen ze de match voor te bereiden als elke andere. De buitenlanders bekijken al die heisa iets afstandelijker, maar Meert probeert hen het belang van de partij duidelijk te maken. “Ik denk dat ze het wel begrijpen. Ze worden door de supporters ook genoeg warm gemaakt.”
 
“In Waregem zijn het de boerkes, hé. En vanuit Waregem kijken ze naar die van Kortrijk als de dikkenekken”, verklaart de middenvelder. “Maar daar doe ik niet aan mee. Ik voel me thuis in Waregem én Kortrijk. Dat verschil is gewoon een naam die ze erop plakken.”
 
“Klaar voor stap naar eerste”
Kortrijkvoorzitter Joseph Allijns beseft als geen ander hoe groot de rivaliteit tussen beide ploegen is. “Er mag een gezonde rivaliteit zijn maar tegelijkertijd mag Waregem fier zijn op wat ze in korte tijd bereikt hebben. Maar als we hen op sportief vlak een loer kunnen draaien, gaan we het zeker niet laten liggen”, verklaart de Kortrijkse preses aan Belgiumsoccer.be.
 
In de Guldensporenstad dromen ze stilaan weer van eerste klasse. “Vorig jaar speelden we tegen Club Brugge en nu tegen Zulte Waregem, dat smaakt zeker naar meer”, gaat Allijns verder. “Het grote probleem blijft echter ons stadion dat nog niet klaar is voor eerste klasse. Daarover hebben we al samen gezeten met de stad. Maar over het algemeen is Kortrijk wel klaar om de stap naar eerste te maken.”
 
In tegenstelling tot de wedstrijd van vorig jaar tegen de latere bekerwinnaar Brugge, zijn er nu geen strubbelingen tussen spelers en bestuur. In aanloop naar de kwartfinales van vorig jaar organiseerden de KVK-spelers toen, met goedkeuring van trainer Hein Van Haezebroeck, een persboycot omdat ze niet akkoord gingen met de premie die het bestuur hen wou uitkeren bij een eventuele plaatsing voor de halve finales.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties