Cassimon: 'Veel potentieel in deze groep.'

Bart Hermans
| 0 reacties
Cassimon: 'Veel potentieel in deze groep.'
Foto: © SC

Na de wedstrijd tussen Woluwe en de Sinaai Girls spraken we trainster Tamara Cassimon. Ze heeft de ploeg nu enkele weken onder haar leiding en haalde al mooie resultaten.

Jullie lijken de winterstop goed verteerd te hebben en pakken direct uit met een 0-6 overwinning?
 
“Ja zeker. In de eerste helft hebben we goed voetbal laten zien. Onze tweede helft was wat minder maar dit is na een 0-4 wel logisch. Ik had de speelsters er tijdens de rust op gewezen dat we niet mochten verzwakken maar dat gebeurde eigenlijk wel. We hebben dan toch nog kunnen scoren. Ik ben tevreden over de wedstrijd ,zeker over de eerste helft.”
 
Het was wel een stevige wedstrijd?
 
“Een heel potige wedstrijd. We weten dat White Star Woluwe al jaren een collectief goede ploeg is. Ze hebben nu wel een aantal blessures maar ze zijn heel hard in de duels. Dat wisten we ook op voorhand. Ik heb er dan ook op aangedrongen dat we ook die duels moesten aangaan. Dat is langs beide kanten gebeurd.”
 
Thea (De Blaey) scoort een zuivere hattrick vandaag?
 
“Inderdaad, de Nederlandse van onze ploeg scoort een hattrick. Ze heeft lang op linksmidden gespeeld maar door de blessure van Peggy Audenaert is ze naar voor geschoven. Ze scoort heel vlotjes en dat is toch de bedoeling.”
 
Je bent nu een paar weken trainster. Heb je tijdens de winterstop de groep beter leren kennen?
 
“Ik kende Sinaai vooraf al een beetje maar het was vandaag de tweede wedstrijd dat ik officieel langs het veld stond. Ik heb de groep nu beter leren kennen en ik moet toegeven dat ze een heel goede mentaliteit hebben. Heel veel jongen mensen maar ze gaan er voor en er zit heel veel potentieel in. Ze moeten natuurlijk nog een paar dingen bijleren. Beter samenspelen is daar één van maar we zijn aan het groeien en dat is toch de bedoeling. Ik hoop dat ik in de terugronde nog veel plezier aan Sinaai kan beleven.”
 
Tegen Aalst dit seizoen werd me al duidelijk dat de jeugd veel kansen krijgt. Een Justine Van Haevermaet doet dat verre van slecht met haar vijftien jaar?
 
“Ze staat centraal in het middenveld. Dat is uiteindelijk toch een heel belangrijke positie. Ze is zeker een meerwaarde. Ze was vandaag een beetje minder dan normaal. Ze is nog jong en bij zo een potige duels verliest ze wat mogelijkheden. Dat komt nog en uit deze wedstrijden leert ze in duels te gaan.”
 
Waar wil je op het einde van dit seizoen met dit Sinaai staan?
 
“Volgende week spelen we de topper tegen Tienen en daarna moeten we ook nog tegen Anderlecht. Als we thuis een punt kunnen halen tegen Tienen is dat goed. Als we kunnen winnen is dat nog tien keer beter. We zullen wel zien. We moeten met beide voetjes op de grond blijven staan. We hebben nog heel veel werk voor de boeg. We moeten wedstrijd voor wedstrijd bekijken. In het begin van het seizoen was het doel top vijf. Dat zullen we dan ook proberen te behalen. We moeten proberen de groep bijeen te houden. Ze moeten nog groeien , meer vertrouwen krijgen en dan nog beter gaan spelen.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties