Londerzeel en Torhout behaalden winst

Rombaux Gunther

Afgelopen weekend wachtte Mechelen een moeilijke opgave met het bezoek van Ronse. Londerzeel en Torhout konden zich in de strijd om het behoud geen puntenverlies veroorloven.

RC Mechelen – SK Ronse  1-0

De bezoekers kregen na drie minuten al een eerste mogelijkheid via De Broyer, maar die kreeg de bal op aangeven van Ferreira onvoldoende onder controle. Op het kwartier kon De Broyer de bal in doel verlengen, maar deze zag zijn doelpunt afgekeurd door voorafgaand buitenspel. Mechelen stak een tandje bij en zette Ronse onder druk via acties van Abdoulai, maar slaagde er niet in om de score te openen. In de tweede helft kregen de bezoekers een goede mogelijkheid via Guelsifi, die schoot op doel, maar doelman Deweerdt bracht redding met de voet. Aangemoedigd door zijn publiek ging Mechelen nu op zoek naar het openingsdoelpunt en 20 minuten voor tijd slaagde het in zijn opzet. Op een poging van de thuisploeg bracht bezoekend doelman Mrabet in eerste instantie nog redding met de voet, maar de ingevallen Calicchio was attent gevolgd en werkte de bal in doel. Ronse poogde nog om de gelijkmaker te forceren, de ingevallen Delie verraste nog bijna de thuisgoalie met een omhaal, maar de Mechelaars hielden stand en hielden de drie punten thuis.

SV Oudenaarde – RC Waregem  1-3

In een weinig boeiende eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong, Opbrouck glipte door de buitenspelval en duwde de bal rustig voorbij de thuisgoalie. Net voor de rust kwam oudenaarde een eerste maal opzetten, Vergote moest redding brengen op een knappe kopbal van Arijs. Na de rust bleef Waregem de beste ploeg, en al snel zette Dupont de 0-2 cijfers op het bord. Niet voor lang echter, want de thuisclub kwam via een vrijschop van Vandendriesche terug tot 1-2. Oudenaarde ging weer in zijn kansen geloven en zette meer druk, met lange ballen probeerde het Arijs en Leleu te bereiken, maar de Waregemse verdediging maakte de ballen onschadelijk. In de slotfase kon Dupont nog zijn tweede van de avond tegen de netten schieten, op counter maakte hij er 1-3 van.

KM Torhout – Diegem  2-1

Diegem kreeg na een overtreding op Vangrunderbeek een strafschop toegediend, Jacobs trapte de bal op doelman Laleman. Aan de overzijde trof Yde de paal, terwijl Casagolda twee kansen niet kon benutten. In de tweede helft hield Laleman zijn netten schoon op enkele pogingen van de bezoekers. Zes minuten voor tijd klom Torhout op voorsprong via een doelpunt van Yde, hij ronde een mooie actie af van Paravizzini. Diegem ging in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker, twee minuten voor tijd plaatste Ytebrouck deze op het bord. Maar deze stand bleef niet lang op het scorebord staan, want in de slotminuut belande een verre inworp op het hoofd van Vandewalle die de bal in de verste hoek binnenkopte en zo zijn club de 2-1 overwinning bezorgde.

La Louvière – Wetteren  4-0

Na vier minuten kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Magro. Ondanks het vroege doelpunt was het bang afwachten voor de thuisclub op een tweede verlossend doelpunt tegen een aanklampend Wetteren. Het was de maker van het eerste doelpunt, Magro, die 20 minuten voor tijd de score verdubbelde. De bezoekers konden geen vuist meer maken en de Wolven dreven de score nog verder op via Leurquin op strafschop,en Schillaci plaatste in de slotminuut de 4-0 cijfers op het bord.

Willebroek-Meerhof – FCN Sint Niklaas  1-1

In een weinig boeiende eerste helft kwamen de bezoekers na 20 minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Belfassi werd het straatje ingestuurd en plaatste de bal mooi onder doelman Van Trier. Net voor de rust kregen de bezoekers via Raeymaekers een tweede goede kans om de score verder uit te diepen, maar Van Trier bracht knap redding. Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde er niet in om bezoekend doelman Willockx te bedreigen. De bezoekers leken met de overwinning huiswaarts te keren, tot de nieuwste aanwinst van de thuisclub hier anders over besliste. Thierry Flies kopte een voorzet vanop links prachtig voorbij Willockx en bezorgde op deze manier zijn nieuwe club alsnog een puntje.

Londerzeel – Couillet  3-1;

Doelpunten; 22’ Castronovo 0-1, 29’ Bogemans 1-1, 59’Cordier 2-1, 84’ Van Wemmel 3-1
Een uitgebreid verslag kan u hier vinden:

Fr.Borains- Eendracht Aalst werd uitgesteld door de bekerverplichtingen van Aalst en Sottegem en Peruwelz waren vrij.

Bovenaan het klassement blijft het een spannende strijd, RC Mechelen neemt de leiding met één puntje meer dan RC Waregem, dat één wedstrijd minder gespeeld heeft. Eendracht Aalst, dat door de bekerverplichtingen niet in actie kwam, volgt samen met Willebroek-Meerhof op twee punten. Onderaan komt Torhout door de behaalde winst op drie punten te staan van Couillet en Londerzeel zit Francs Borains stevig op de hielen, het telt nog amper twee puntjes minder.