Turnhout kwam niet verder dan een gelijkspel

Rombaux Gunther

Afgelopen weekend kreeg de top van het klassement op papier haalbare kaarten voorgeschoteld, dat betekende dus dat de clubs uit de onderste regionen alles uit de kast dienden te halen om punten te sprokkelen.

Sprimont –FC  Cappellen 0-3

De Antwerpenaars moesten op bezoek bij de rode lantaarn en zorgden via Arouna voor de eerste dreiging, zijn schot ging naast. Aan de overkant miste een kopbal van Pinnet de goede richting. Halfweg de eerste helft kreeg Sampil de bal toegespeeld van Arouna, hij schoot de 0-1 overhoeks binnen. In de slotfase van de eerste helft kwam Sprimont beter in de wedstrijd, een eerste poging van Kolkan ging naast en doelman Ferket haalde de bal uit de voeten van de doorgebroken Banusi. Na de rust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker,een vrije trap werd door Grandison net over doel gekopt en even later was Ferket sneller op de bal dan Banusi. Aan de overzijde was het wel raak voor de bezoekers, via Sampil kwam de bal bij Nkunku, die omspeelde zijn mannetje en schoot de 0-2 tegen de netten. Een kwartier voor tijd besliste Arouna de wedstrijd door de bal via de verste paal binnen te schieten en zo de 0-3 cijfers op het bord plaatste.

Bocholt – KV Turnhout 1-1

Een sterk aan de wedstrijd begonnen thuisploeg kreeg via Vangeel een eerste kans, zijn vrijschop ging net naast. Na balverlies in de bezoekende verdediging bracht Vrolix de bal tot bij Lopez-Ruiz, maar die zag zijn poging gestopt door doelman Horsten. Turnhout kwam beter in de wedstrijd en kwam ei zo na op voorsprong, een hoekschop werd door Vandenbergh met het hoofd verlengd, thuisgoalie Thijs tikte de bal net onder de lat vandaan. De bezoekers bleven de druk opvoeren maar het openingsdoelpunt viel aan de overzijde. Tien minuten ver in de tweede helft was het raak,Vrolix zonderde Kocaslan af voor Horsten, en die legde de bal beheerst binnen, 1-0. Turnhout trok met man en macht op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg speculeerde op de counter.Een mooie lob van Janssens miste zijn doel en de mee opgerukte Looyens kopte de bal tegen de paal. Trainer Desaeyere greep in en plaatste een mannetje extra vooraan, een gouden zet zo bleek, want op voorzet van Janssens kon Looyens de gelijkmaker aan de tweede paal de bal binnenknikken. Turnhout bleef de druk opvoeren en Bocholt moest alle hens aan dek houden om het gevaar af te weren. In de blessuretijd werd nog een doelpunt van Mbemba afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de bezoekers zich moesten tevreden stellen met een gelijkspel.

FC Luik – Tongeren 4 -2

De eerste dreiging kwam van de bezoekers, een vrije trap van Coppens zoefde net over. Tongeren was de betere en dwong verscheidene kansen af, maar het was wachten tot de 34ste minuut vooraleer er gescoord werd door de bezoekers. Een vrije trap van Coppens belande bij Morhaye die de bal tegen de netten schoot, 0-1. Drie minuten later mocht Jongen een vrije trap nemen, hij schoot staalhard op doel, doelman Rouvrois kreeg de bal niet onder controle en het stond 0-2 aan de rust. De Luikenaars voerden aan de rust twee wissels door en op het uur scoorde Actan de aansluitingstreffer. Tongeren werd onder druk gezet en na wat geharrewar voor doel werd de 2-2 door Winandts tegen de netten gewerkt. Luik rook nu volop zijn kans en een kwartier voor tijd zette Lambert de 3-2 cijfers op het bord. Tongeren zat door zijn beste krachten heen en Lambert schoot drie minuten later zijn 2de doelpunt tegen de netten.

Dessel – Seraing 3-1

De bezoekers kwamen na 13 minuten op voorsprong toen Averna de 0-1 onder doelman Van Hoof binnenduwde. Na 20 minuten bracht Teker met een kopbal de thuisploeg op gelijke hoogte. Dessel was de betere in de tweede helft maar liet het in de zone van de waarheid afweten. Na ruim een uur spelen werd een poging van Persa in hoekschop gewerkt. De daaropvolgende hoekschop werd door Ohnenik tegen de netten gekopt. Net voor affluiten kon Thijs de kroon op het werk plaatsen door de 3-1 eindstand binnen te schieten, een verdiende zege voor de Groen-Witten.

Woluwe – Wezet 1-1

Weinig kansen in de eerste helft waarin beide ploegen de kat uit de boom keken. Tien minuten na de rust kwam Woluwe op voorsprong via een doelpunt van Tekumu. Tien minuten later stelden de bezoekers de bordjes  terug in evenwicht, concentratieverlies in de thuisverdediging werd door Baratto afgestraft, waardoor een weinig boeiende partij op een 1-1 gelijkspel afstevende.

Mol-Wezel – Hamoir 2-0

Doelpunten; 43’ Hangisi 1-0, 72’ Van De Paar 2-0

KV Turnhout liet zich twee belangrijke punten ontnemen door Bocholt, waardoor Luik een voorsprong neemt van drie punten op de Binken,  Cappellen blijft derde op zeven punten van leider Luik.