Valencia en Sevilla buitenshuis onderuit

Dave Sentobin

Villarreal en Getafe wonnen gisteravond allebei hun thuiswedstrijd. De mannen van Koeman gingen met de 3-0 de boot in bij streekgenoot Villarreal en Getafe haalde eerder op de avond een felbevochten 3-2 zege tegen Sevilla

Villarreal en Getafe wonnen allebei hun thuiswedstrijd tegen respectievelijk Valencia en Sevilla. De mannen van Koeman konden in de streekderby nooit een vuist maken en kregen dankzij het doelkader en doelman Hildebrand niet nog meer goals rond de oren. Getafe haalde in een bewogen slotfase een felbevochte 3-2 zege tegen Sevilla.

Villarreal kwam in de streekderby al snel op voorsprong dankzij de Fransman Pires. El submarino amarillo kon daarna de score verdubbelen, maar de Turkse aanvaller Nihat slaagde er niet in de bal tegen de touwen te duwen. De bezoekers probeerden wel te combineren, maar konden niet voor echt gevaar zorgen. Het schot van Baraja werd door Diego López in hoekschop geduwd. Vlak voor rust kreeg Nihat opnieuw een dot van een kans, maar miste onbegrijpelijk. Na rust kwam dan al snel de doodsteek voor el equipo ché. Capdevilla tikte een verlengde hoekschop binnen en even later zorgde Nihat voor de 3-0 eindstand. De mannen van Pellegrini wippen nu naar een voorlopige derde plaats en Valencia blijft zevende, maar Valladolid kan nog op gelijke hoogte komen.

Eerder op de avond was er al de partij tussen Getafe en Sevilla. De bezoekers uit de Andalusische hoofdstad maakten hun slechte uitreputatie alvast weer waar. Topscorer Luis Fabiano bracht de sevellistas nochtans na een kwartier al op voorsprong. Casquero lukte echter vijf minuten later de gelijkmaker al. Na rust namen de mannen van Laudrup het heft in handen en dat resulteerde in een 2-1 voorsprong dankzij Albín. In een spannende slotfase kopte Dragutinovic twee minuten voor affluiten de gelijkmaker voorbij Abbondanzieri, maar het was de Roemeen Contra die in de laatste seconde de drie punten aan de thuisploeg schonk. Onze landgenoot De Mul bleef negentig minuten op de bank bij de bezoekers.