Willebroek en Aalst delen de punten

Rombaux Gunther

Eind vorig jaar viel in deze rechtstreekse confrontatie de beslissing over de eerste periode, deze namiddag stonden de clubs opnieuw tegenover elkaar.

De wedstrijd begon met een lange studieronde, beide clubs begonnen aftastend aan de wedstrijd. Het meeste initiatief kwam van de bezoekers, met op het kwartier een eerste poging van de Ajuinen, Thomas Troch bracht de bal voor doel, maar niemand kon de bal verlengen. Even later stak Aalst een tweede maal de neus aan het venster, Seminck verlengde de voorzet van Troch met het hoofd, zijn kopbal was echter slecht gericht en ging naast. Rond het halfuur noteerden we de beste kans van de wedstrijd voor de bezoekers, Seminck kopte de hoekschop naar doel, doelman Van Trier moest alles uit de kast halen om de meubelen te redden. De daaropvolgende hoekschop kwam opnieuw terecht bij Seminck, ditmaal schoot hij laag en hard op doel, een Willebroeks been bracht redding op de lijn. Willebroek probeerde om Aalsters doelman De Veirman te bedreigen, maar kwam niet echt tot uitgespeelde kansen.

De rust had de thuisploeg duidelijk goed gedaan, want zij trokken meteen richting doel. De bal kwam voor de voeten van Dupont die hard uithaalde, doelman De Veirman bracht redding. Tien minuten ver in deze tweede helft opende Aalst de score, Coulibaly bracht de bal voor doel waar Claessens aan de tweede paal de bal hard binnenschoot, 0-1. Aalst rook zijn kans en ging op zoek naar meer, Cedric Boto mocht alleen op doelman Van Trier afgaan, maar aarzelde te lang en schoot de bal op de thuisgoalie. De wedstrijd werd bitsiger en de thuisploeg tackelde naar hartelust en onbestraft op de Aalsterse spelers. Een kwartier voor tijd zette Willebroek een snelle tegenaanval op, de bal kwam bij Van Reeth die onder De Veirman de gelijkmaker binnenschoot. Aalst probeerde nog een overwinning uit de brand te slepen, maar kende geen resultaat, de thuisploeg leek zich tevreden te stellen met een gelijkspel.

Hierdoor eindigde de tweede confrontatie tussen beide clubs opnieuw op een gelijkspel. Willebroek-Meerhof en Eendracht Aalst blijven door deze puntendeling wel de leiders in het vizier houden.