Anderlecht: Leekens, Sollied of Preud'homme?

Nico Wieme
| 0 reacties
Anderlecht: Leekens, Sollied of Preud'homme?
Foto: © SC

Anderlecht bevindt zich in een diepe crisis. In november stuurde de landskampioen trainer Frank Vercauteren de laan uit, maar de resultaten onder Ariël Jacobs zijn niet veel beter. De zoektocht naar een nieuwe coach is gestart. De vraag is: wie wordt het

Anderlecht likt zijn wonden na het gelijkspel tegen Lokeren. Paars-wit staat na negentien speeldagen op een gedeelde vijfde plaats op maar liefst dertien punten van leider Club Brugge. Frank Vercauteren mocht nog voor de winterstop zijn koffers pakken, maar opvolger Ariël Jacobs kan nauwelijks betere resultaten voorleggen. Met een 8 op 18 heeft de voormalige assistent, sinds hij het roer overnam, de verwachtingen van de landskampioen niet kunnen inlossen. Het Anderlechtbestuur speurt nu gretig de markt af op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen. Dat het daarbij een coach bij een andere eersteklasser moet gaan wegplukken, lijkt voor de Brusselaars geen bezwaar. 
De meest geciteerde namen zijn die van Georges Leekens (Lokeren en ex-Anderlecht), Trond Sollied (AA Gent en ex-Club Brugge) en Michel Preud'homme (Standard). Sollied en Leekens lijken niet weigerachtig te staan tegenover een samenwerking met Anderlecht. De ex-bondscoach liet zondag in Studio één nog duidelijk verstaan dat hij openstaat voor elke aanbieding omdat hij nog brandt van ambitie. Dat de Noor niet vies is van een overstap naar de concurrentie, bewees hij al eerder bij Gent, toen hij in volle titelstrijd voor Club koos. Preud'homme bedankte voor de eer. Hij wil Standard niet ruilen voor de hoofdstad.
 
Buitenlandse trainers die in de grote Europese competities actief zijn, lijken onhaalbaar voor de Brusselaars. "Wij zijn ook bezig met andere namen, maar die blijken onbetaalbaar te zijn", klinkt het bij Anderlecht. Manager Herman Van Holsbeeck concentreert zich nu in eerste instantie op offensieve versterking en zal na de transferperiode beginnen met de zoektocht naar een coach voor volgend seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties