Van Basten: 'Eerst Oranje, dan mogelijk Ajax'

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Basten: 'Eerst Oranje, dan mogelijk Ajax'
Foto: © SC

Gisteren meldden wij al dat Marco van Basten in de belangstelling van Ajax staat. De ex-Ajaxied heeft nu toegegeven dat er gepraat is, maar dat de contacten zich nog in de beginfase bevinden.

Marco van Basten heeft gepraat met het bestuur van Ajax. Na het EK stopt Van Basten als bondscoach van de Nederlandse ploeg. "Maar er is nog een andere kandidaat. Ik heb vorige week een gesprek gehad, maar het is nog heel pril en het was maar een oriënterend gesprek", beweert Marco van Basten. "Ik heb begrepen dat er ook nog een andere kandidaat is. In de loop van de volgende week is er een tweede gesprek, waar ik misschien zelf niet zal bij zijn."

De Nederlandse selectieheer benadrukt dat Oranje momenteel alle prioriteit geniet. "Het Nederlands elftal en het EK tellen op dit moment het zwaarst voor mij. Ik richt mij nu vooral op mijn werk voor de Nederlandse voetbalbond."  

Tussen 1982 en 1987 kwam Van Basten 133 keer uit voor Ajax. Van 1987 tot 1993 was hij succesvol voor AC Milan. Van Basten moest zijn carrière noodgedwongen stoppen na een aanslepende enkelblessure. Hij wordt al langer genoemd bij Ajax. Voor Van Basten bondscoach van Nederland werd, was hij al jeugdtrainer bij Amsterdammers. In 1988 hielp hij Nederland met een magistrale omhaal aan de Europese titel in Duitsland.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties