Van Heerden en Sarr weldra weer in België

Nico Wieme
| 0 reacties
Van Heerden en Sarr weldra weer in België
Foto: © SC

Goed nieuws voor de top twee uit de Jupiler League. Zowel Club Brugge als Standard kunnen weldra weer over hun Afrika Cupganger beschikken.

Bij Club Brugge en Standard hadden ze er stiekem op gehoopt dat de Afrika Cup snel voorbij zou zijn voor respectievelijk Elrio van Heerden en Mohamed Sarr. Beide spelers stonden vandaag in Ghana met hun nationale elftal tegenover elkaar. Het Zuid-Afrika van Van Heerden en het Senegal van Sarr moesten allebei winnen om nog kans te maken op kwalificatie voor de kwartfinales. Probleem was dat ze hun lot niet meer in eigen handen hadden, want Angola en Tunesië hadden elk genoeg aan een punt. Dat succesje gunden de twee landen elkaar: de wedstrijd eindigde zoals hij begon.
 
Met deze uitslag konden Zuid-Afrika en Senegal, ongeacht het resultaat van hun onderlinge partij, hun koffers pakken. Van Heerden had de Zuid-Afrikanen nog hoop gegeven. Hij knalde in één tijd een voorzet binnen tegen Senegal, waar Sarr niet in actie kwam. Die voorsprong bleef echter niet op het bord staan, want Henri Camara strafte een foutje in de defensie van Zuid-Afrika genadeloos af. Beide landen schoten niets op met dat punt. Het lachen verging hen helemaal toen ze merkten dat ook de andere confrontatie op een gelijkspel was geëindigd. De indruk werd gewekt dat ze deze partij tevergeefs gespeeld hadden. Bij Club en Standard zullen ze daar allicht minder rouwig om zijn.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties