Heylen: 'GB is het Genk van tien jaar terug'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Heylen: 'GB is het Genk van tien jaar terug'
Foto: © SC

Germinal Beerschot trekt morgenavond naar Limburg om er Racing Genk te bekampen. Een speciale wedstrijd voor Paul Heylen, commercieel directeur bij Germinal Beerschot. Hij staat immers oog in oog met zijn ex-club.

Tien jaar geleden maakte Heylen de opgang mee van Racing Genk. De Limburgse club pakte uit het niets de beker en de titel en sloot zo aan bij de Belgische top. Heylen ziet veel gelijkenissen tussen het Racing Genk van toen en het Germinal Beerschot van nu, zo vertelt hij in Gazet van Antwerpen.

"Weet je, mijn aanpak bij Germinal Beerschot is een kopie van mijn manier van werken bij Genk. Ook toen was alles erop gericht om de mensen meer betrokken te doen voelen bij hun club. Supporters, vrijwilligers, jongeren vooral... Dat kan op de eenvoudigste manieren: door ervoor te zorgen dat de mensen rustig een pintje kunnen drinken tijdens de match, of met een kersttombola, of met een eetdag... Als ik dat in het begin voorstelde bij Germinal Beerschot zeiden ze ook: waar komt hij nu mee aanzetten? Maar in Genk heeft dat gemarcheerd, en dat doet het nu in Antwerpen ook. Beetje bij beetje zie je hoe de club op alle vlakken groeit: meer supporters, betere resultaten... Net zoals Genk in de tweede helft van de jaren '90, in de jaren voor de eerste titel in '99."

"Germinal Beerschot moet binnen enkele jaren in de top drie kunnen meedraaien. Wat Genk gekund heeft, moet ook in Antwerpen mogelijk zijn. Dat zie je nu al. Bij Genk was het motto altijd: de dag dat Anderlecht, Standard en Brugge het laten afweten, moeten wij er staan. Germinal Beerschot is vandaag al zover. Zie hun vierde plaats. Met een beetje geluk kunnen ze deze terugronde nog een plaatsje opschuiven."

"Maar naar de toekomst toe is een nieuw stadion wel noodzakelijk. In dit stadion zal het budget van Germinal Beerschot nooit veel hoger dan de huidige 9 miljoen euro kunnen reiken. Terwijl dit bij Genk nu al meer dan zeventien miljoen euro is. Ik hoef er geen tekening bij te maken waar de oplossing ligt: een nieuw stadion natuurlijk. Ik herinner mij dat de stadionvernieuwing in Genk het aantal abonnees in een klap deed toenemen van 5.600 naar 16.800. En daar kwamen nog eens de seats bij, de extra beleving, noem maar op... Mocht dat ook in Antwerpen eens kunnen..."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties