Egypte wint opnieuw de Afrika Cup

Egypte heeft opnieuw de Afrika Cup gewonnen . In Ghana was de ploeg van Ahmed Hassan te sterk voor Kameroen: het werd 1-0. Het is de zesde keer dat de Egyptenaren het toernooi achter hun naam mogen schrijven.

Er viel op de overwinning van Egypte niets aan te merken. Het was gedurende de hele match de betere en kon al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong komen. Toch lukte het niet in de beginfase. Kameroen-doelman Carlos Kameni hield lange tijd zijn netten schoon. Mohamed Aboutrika, Emad Moteab en Amr Zaki zagen alledrie hun inzetten stuklopen op de uitstekende Espanyol-keeper.

Na rust liet Kameroen wat meer zien, maar veel kon de ploeg van Samuel Eto'o niet doen tegen het sterke Egypte. Het was opnieuw doelman Kameni die de Kameroeners in de wedstrijd hield. Iets meer dan tien minuten voor tijd moest de goalie zich dan toch gewonnen geven. Egypte kreeg wat het verdiende: een doelpunt. Uitgerekend aanvoerder en Afrika Cup-veteraan Rigobert Song ging opzichtelijk in de fout. Invaller Mohamed Zidan greep de buitenkans en liet Aboutrika de enige treffer van de finale scoren. (AN)